2020-03-27 14:41:30
Φωτογραφία για «Μένουμε σπίτι»: Άμεσες και κρυπτογραφημένες τηλεδιασκέψεις
Το Jitsi Meet είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα κρυπτογραφημένων συνομιλιών στον κόσμο του ανοιχτού λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα χωρίς κάποια εγκατάσταση επιπρόσθετης εφαρμογής ή κάποια χρονοβόρα διαδικασία ή κάποια εγγραφή.

Η υπηρεσία

Η υπηρεσία βασίζεται σε Web Interface, πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μόνον ένα συμβατό browser. Υπάρχουν διάφορες παρόμοιες υπηρεσίες οι οποίες προσφέρουν δωμάτια συνομιλίας δωρεάν, χωρίς καν εγγραφή. Επιλέγουμε όμως το Jitsi καθώς είναι 100% ανοιχτού κώδικα, χρησιμοποιεί μόνον HTML5 και οι συνομιλίες είναι 100% κρυπτογραφημένες.

Δεν είναι εύκολο να γράψει κάποιος για κάτι «100%». Πάντα θα υπάρχει μια αμφιβολία, έστω 1%. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση βοηθάει η διαφάνεια που προσφέρει το ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό έτσι ώστε να ερευνήσουμε και να αποφανθούμε.

Χρήση

Η χρήση του Jitsi Meet είναι από εύκολη, έως πανεύκολη. Δημιουργούμε το δωμάτιο συνομιλιών απλά γράφοντας το όνομα του δωματίου ως συνέχεια ενός προκαθορισμένου URL. Παράδειγμα https://meet.jit.si/mymeeting και έπειτα προσκαλούμε κόσμο δίνοντας το Link. Στο προηγούμενο παράδειγμα δημιουργήσαμε το δωμάτιο με όνομα mymeeting. Το προκαθορισμένο URL που πρέπει να τηρούμε είναι το https://meet.jit.si/


Χαρακτηριστικά

Το Jitsi Meet διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών και συνεχώς εμπλουτίζεται με καινούρια. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει:

1. Video-Audio Conference

2. Channel Password (μπορούμε να θέσουμε κωδικό εισόδου)

3. Full Screen Mode

4. Live Stream (μέσω YouTube)

5. Video Share (στο YouTube)

6. Chat

7. Document Sharing-Collaboration (μέσω Etherpad)

8. Screen Sharing (Firefox out-of-the-box. Οι άλλοι browsers ίσως χρειαστούν κάποιο plugin)

Στο Jitsi Meet όλοι οι συμμετέχοντες εισέρχονται με ένα κοινό nickname «Fellow Jitser».

Την εικόνα (avatar) την αλλάζει κάποιος καταχωρώντας το email του, μέσω gravatar, από το Settings ⟾ Profile. Από το ίδιο μενού αλλάζει κάποιος και το όνομα (δηλ. από Fellow Jitser σε ότι θέλει).

Εκείνος που δημιουργεί το δωμάτιο είναι και ο Moderator. Μπορεί να θέσει διάφορες παραμέτρους όπως Everyone starts muted (until they speak).

Καλές συναντήσεις!

Άδεια χρήσης περιεχομένου: CC-BY-SA

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ