2020-06-03 00:54:09
Φωτογραφία για Πάνω από 10 εκατομμύρια σκύλοι και γάτες γίνονται παράνομα τροφή
Η Κίνα απαγόρευσε την κατανάλωση κρέατος από σκύλους και γάτες - Εκτός από τον κίνδυνο να μεταφέρονται ιοί από τα ζώα στον άνθρωπο, η μαζική σφαγή και κακοποίηση σκύλων και γατιών συνιστά ένα πραγματικό ολοκαύτωμα

Η απόφαση του κινεζικού κράτους να απαγορεύσει την κατανάλωση κρέατος από σκύλους και γάτες, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και ανακούφιση από φιλοζωικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Το εμπόριο και το λαθρεμπόριο μικρών ζώων στην Ασία είχε εξελιχθεί σε μάστιγα. Η πανδημία του κορωνοϊού εξανάγκασε τις κυβερνήσεις χωρών όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Ινδονησία κ.λπ. να λάβουν έκτακτα μέτρα -παρά τις αντιδράσεις όσων ορέγονται τα pet, θεωρώντας τα σαν ένα παραδοσιακό «πιάτο» της τοπικής κουζίνας.

Ωστόσο, εκτός από τον υγειονομικό κίνδυνο και των ιών που ενδέχεται να μεταφέρονται από τα ζώα στον άνθρωπο, η μαζική σφαγή και κακοποίηση σκύλων και γατιών συνιστά ένα πραγματικό ολοκαύτωμα αδιανόητου μεγέθους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στο Βιετνάμ εξαφανίζονται 5 εκατομμύρια σκυλιά και 1 εκατ. γάτες. Πρόκειται για ζώα που, μετά την απαγωγή, καταλήγουν σε παράνομα σφαγεία. Μεγάλο μέρος αυτού του πληθυσμού γίνεται αντικείμενο λαθρεμπορίου ανάμεσα στο Βιετνάμ και την Κίνα.


Σε άλλες χώρες της Ασίας θανατώνονται υπό φρικιαστικές συνθήκες περίπου 4 εκατ. ζώα συντροφιάς και αδέσποτα. Η Δρ. Κατρίν Πόλακ, κτηνίατρος και επικεφαλής της οργάνωσης Four Paws («Τέσσερις πατούσες») για την προστασία των αδέσποτων στην νοτιοανατολική Ασία, χαιρετίζει την απαγόρευση βρώσης σκύλων και γατιών στην Κίνα, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα το ότι η Κίνα αναγνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι συντροφιά και όχι τροφή για τον άνθρωπο. Η απαγόρευση, βέβαια, δείχνει και τη συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων. Τώρα είναι η ώρα του Βιετνάμ, της Καμπότζης και της Ινδονησίας να κάνουν ό,τι πρέπει για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον τερματισμό αυτού του βάρβαρου λαθρεμπορίου».

Η Δρ. Πόλακ επισημαίνει επίσης ότι «εκτός από το ότι τα ζώα υποβάλλονται σε ανείπωτα μαρτύρια, το εμπόριο του κρέατός τους προκαλεί εξάρσεις επιδημιών όπως η λύσσα και η χολέρα. Και, όπως είδαμε πρόσφατα, η υγεία και η οικονομία ολόκληρου του πλανήτη μπορούν να μπουν σε μεγάλες περιπέτειες εξαιτίας ασθενειών που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ