2012-06-22 07:15:42
Φωτογραφία για Η ευκαιρία του κ. Σαμαρά
Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων ορκίσθηκε την Πέμπτη και μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς δεν έχει περιθώρια αναβολών και αναστολών. 

Τα προβλήματα τρέχουν, η οικονομία είναι σε καταστολή και η διοικητική μηχανή σχεδόν παραλυμένη. Είναι προφανές ότι περίοδο χάριτος, όπως οι προηγούμενες, δεν έχει. Επίσης, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι κυβέρνηση ανάγκης και προϊόν συμβιβασμών και διαπραγματεύσεων. 

Τα δύο εκ των τριών κομμάτων απέφυγαν την ευθεία συμμετοχή σ' αυτή. Και η συμμετοχή του τρίτου, του μεγαλύτερου κόμματος, ορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εσωτερικές ανάγκες του. Γι' αυτό και πολλές είναι οι ασθενείς και προβληματικές ζώνες της. 

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, η νέα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δράσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Μπορεί να εκμεταλλευθεί την έστω προσωρινή καταλλαγή των παθών στο εσωτερικό και την ανακούφιση των Ευρωπαίων στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι έτοιμοι να χειρισθούν με περισσότερη ευελιξία το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα. 

Υπό αυτή την έννοια, οι θερινοί μήνες δεν πρέπει έπ' ουδενί να πάνε χαμένοι. Αντιθέτως μπορούν να είναι μήνες εντατικής δουλειάς, κοπιαστικών προσπαθειών και αποτελεσμάτων, των μόνων ικανών να αλλάξουν την εικόνα της χώρας και τις διαθέσεις των εταίρων απέναντί μας. 

πηγη:TO BHMA
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ