2020-08-21 23:15:17
Φωτογραφία για Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στον εισαγγελέα 21 περιπτώσεις για θεωρίες συνωμοσίας
Οι 11 αφορούν τις ομάδες «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και οι 10 για προτροπή σε μη τήρηση των μέτρων προστασίας

Σε 21 ανέρχονται οι περιπτώσεις των αναρτήσεων είτε σε social media είτε σε ιστολόγια που ερευνεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για θεωρίες συνωμοσίας όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και για τις οποίες έχει ενημερωθεί ο εισαγελέας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για ποινική αξιολόγηση έχουν σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών:

- Δέκα περιπτώσεις που αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία και μια περίπτωση με βίντεο για το ίδιο θέμα και

- Δέκα περιπτώσεις ππου αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Απο την πλευρά του ο εισαγγελέας μελετά τις επόμενες κινήσεις του προκειμένου να δει ποια ποινικά αδικήματα στοιχειοθετούνται.


Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Η έρευνα ξεκίνησε όταν πριν από τέσσερις ημέρες εντοπίστηκε η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων με τη μια να απενεργοποιείται την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Μετά από καταγγελίες πολιτών η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα..

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Οπως φαίνεται στις αναρτήσεις τους, την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοιού αυξάνονται κατακόρυφα αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα, διατυπώνουν απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και υποστηρίζουν πως κανένα παιδί δεν θα πάει με μάσκα φέτος στο σχολείο.

Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα.

Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.

Αυτή δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα social media αφού υπάρχουν κι άλλες κλειστές ομάδες που διατυπώνουν αντίστοιχες απόψεις χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι δημόσιο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ