2020-10-22 05:13:23
Παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με την εκλογή Επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Μαθηματικών του ιδρύματος, που τελικά… ακυρώθηκε. Την ίδια ώρα νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μ' ευθείες βολές κατά του πρύτανη του ιδρύματος Θεόδωρου Θεοδουλίδη για περιστατικά στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Κατήγγειλαν «οικογενειοκρατία»
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τους 30 υποψήφιους για την κάλυψη μία θέσης Επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Μαθηματικών, απορρίφθηκαν οι 29 και επελέγη τελικά ο γιος του προέδρου του τμήματος καθηγητή Ανδρέα Πετράκη.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκαναν ευθέως λόγο για φαινόμενα «οικογενειοκρατίας» και μη σύννομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Αντιδρώντας ο υφυπουργός Παιδείας, ζήτησε μ’ επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να υπάρξει έλεγχος νομιμότητας εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός, εξετάζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναζητώντας τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Πετράκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε για «λόγους ευθιξίας». Στην επιστολή που δημοσιοποίησε ο ίδιος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπό το κράτος των ανεπίτρεπτων θεσμικών και εξωθεσμικών αυτών πιέσεων, για λόγους ευθιξίας και με σεβασμό προς το μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία, υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προστατεύσω το κύρος του Πανεπιστημίου μας και την προσωπική μου αξιοπρέπεια».
Νωρίτερα με δηλώσεις του ο ίδιος στο esos.gr είχε υπεραμυνθεί της εκλογής του γιού του στη συγκεκριμένη θέση, υποστηρίζοντας πως τηρήθηκαν απόλυτα όσα προβλέπει η νομοθεσία και πως ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στις διαδικασίες: «επειδή το τμήμα στο οποίο είμαι πρόεδρος δεν είναι αυτοδύναμο, αλλα όλες οι διαδικασίες και οι αποφάσεις αποφασίζονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, όπως η συγκρότηση του εκλεκτορικού, το γνωστικό αντικείμενο της θέσης κ.λπ.».
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η διαδικασία εκλογής θα επαναληφθεί εκ νέου, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Μαθηματικών.
Η απάντηση του Πρύτανη στις καταγγελίες περί «οικογενειοκρατίας»
Από την πλευρά του, o πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης υποστήριξε πως θα πράξει τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, ζητώντας ωστόσο να μη στοχοποιείται ο πρόεδρος του τμήματος καθηγητής Ανδρέας Πετράκης, επειδή ο γιός του εξελέγη στη συγκεκριμένη θέση. Μιλώντας στο esos.gr, δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχω απαντήσει ήδη σε διαμαρτυρίες υποψηφίων για την εν λόγω θέση και την αναρτηθείσα εισηγητική έκθεση και τους έχω καλέσει να αναρτήσουν συμπληρωματικά στοιχεία όπως προβλέπεται από τη διαδικασία ώστε αυτά να ληφθούν υπόψη από το εκλεκτορικό. Ως Πρύτανης εμπλέκομαι στην εκλογική διαδικασία στη φάση του ελέγχου νομιμότητας και θα πράξω τα δέοντα ώστε να διασφαλίσω το νόμο και την ακαδημαϊκή δεοντολογία για να προστατεύσω το Ίδρυμα και την αξιοκρατία. Το φαινόμενο όμως της οικογενειοκρατίας ταλανίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα εδώ και χρόνια. Καλώ όλους να δείξουν την ίδια ευαισθησία και σε άλλα Τμήματα και Ιδρύματα και να μη στοχοποιούν αποκλειστικά το Τμήμα Μαθηματικών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδικά για μια υπόθεση που δεν έχει καν ολοκληρωθεί».
Νέες καταγγελίες κατά της Πρυτανείας για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης έρχεται αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για τη λειτουργία του ιδρύματος, που ήδη έχουν φτάσει στο υπουργείο Παιδείας, ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί στον τοπικό τύπο. Οι βολές στρέφονται για περιστατικά που συμβαίνουν και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και του προέδρου του Ιωάννη Ζιώγα. Σχετική επιστολή που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr (μαζί με τα στοιχεία του συντάκτη) καταγγέλλει σοβαρά περιστατικά που χρίζουν έρευνας από το υπουργείο Παιδείας.
Η επιστολή-καταγγελία, με τίτλο «Πρυτανική Ουτοπία» αναφέρει συγκεκριμένα: «Απορώ με το θράσος του πρύτανη κ.Θεόδωρου Θεόδωρου να ομιλεί ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, όταν σε παρόμοια περίπτωση συγκάλυψε και συγκαλύπτει ακόμα το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.
Στις εισηγητικές εκθέσεις αποκρύπτονται βιογραφικά και παρουσιάζονται με γλαφυρό τρόπο άλλα ημετέρων.
O κ. Πρύτανης δεν ακολουθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπουν τους διαγωνισμούς και τις ενστάσεις, υπογράφοντας συμβάσεις τοποθέτησης καθηγητών, ενώ εκκρεμούν ενστάσεις επί της διαδικασίας και του θεσμικού πλαισίου αυτών.
Ενώ είναι γνώστες όλων των καταγγελιών που έχουν γίνει στα πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία διοικούν και τα γνώριζαν τόσο ο πρύτανης κ. Θεοδουλίδης Θεόδωρος όσο και οι αντιπρυτάνεις κ.Νικόλαος Σαρηγιαννίδης, κυρία Άννα Σπύρτου, λειτουργούν κατά το δοκούν.
Αιτήματα ενδιαφερομένων να παρευρεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων όπως ορίζει η νομοθεσία (Νόμος 2690 Άρθρο 6 παρ.1) δεν γίνονται αποδεκτά και διώκονται οδηγώντας τους στην εισαγγελία για εκφοβισμό και απόσυρση των ενστάσεων.
Σε ποια νομοτελειακή και δημοκρατική κοινωνία γίνεται αυτό;
Πρόεδρος Τμήματος δεν δίνει απαντήσεις και εξηγήσεις όπως οφείλει, σε νόμιμα αιτήματα και ενστάσεις, επειδή ο ενδιαφερόμενος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Ο ρατσισμός και η ανομία στο μεγαλείο τους.
Αναρωτιέμαι τι γνώμη θα έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν θα οδηγηθούν αυτές οι υποθέσεις στις αίθουσες του.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια της νομιμότητας και της δίκαιης κρίσης, χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:
Η παρουσίασή στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη, ημετέρων ακαδημαϊκών υποτρόφων ,εκπαιδευτικών σεμιναρίων 3μηνης διάρκειας ως μεταπτυχιακά.
Η διδασκαλία μαθήματος σε Τμήμα του Πανεπιστημίου το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ενώ η νομοθεσία αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μαθημάτων, διδάχθηκε μέσα ένα μήνα.
Αυτά είναι μια στάλα στον ωκεανό από όλα αυτά που γίνονται στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.
Η πρυτανική αρχή γνωρίζει τα πάντα για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει από καθηγητές και φοιτητές, αλλά κωφεύει.
Αναφέρεται στην αρμοδιότητα να διενεργήσει (κατασταλτικό) έλεγχο νομιμότητας επί της εκτελεστής πράξης εκλογής, αλλά παρά τις καταγγελίες ουδέποτε το κάνει.
Κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο δικαιολογώντας τη στάση του και των ημετέρων του, καταπατώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Ουδέποτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο έλεγχος της νομιμότητας επί των διαδικασιών ασκήθηκε με προσήκουσα υπευθυνότητα και προσοχή.
Είναι υποκριτικό να ομιλεί για νομιμότητα και διαφάνεια.
Όντας γνώστης γεγονότων που συνέβησαν και συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, θα έπρεπε να επιληφθεί των θεμάτων.
Ήταν και είναι ενήμερος και λήπτης καταγγελιών, αλλά κλείνει τις υποθέσεις με άτυπες διαδικασίες χωρίς ίχνος νομιμότητας και ένδειας προσβάλλοντας προσωπικότητες.
Στο πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε δεν πείθει τις κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, που γνωρίζουν πόσο επιλεκτικά είναι τα αντανακλαστικά του Πανεπιστήμιου που διοικεί.
Ως Πρυτανική αρχή δεν έχει ακυρώσει καμία πράξη, παρόλο που έχουν εμφιλοχωρήσει πλημμέλειες διοικητικές και νομικές.
Στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που προΐσταται καταπατούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία τα δικαιώματα της ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών, καταπατείται το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, καταπατούνται τα φοιτητικά δικαιώματα καθώς και η θρησκευτική ελευθερία.
Ο Πρύτανης θα πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας και ο ελεγκτής της νομιμότητας, να εμπνέει την εμπιστοσύνη όλων και να οδηγεί με το παράδειγμα του στην προβολή της αληθινής αξίας των θεσμών και των νόμων αλλά και την τιμή του να κρίνεσαι αξιοκρατικά.
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, που βρίσκεστε στις θέσεις αυτές της διοίκησης των Πανεπιστημίων να έχετε στη μνήμη σας ότι είστε εκεί για να υπηρετείτε και να παιδαγωγείτε τα παιδιά μας, με ιδανικά σωστά και να αποτελείται το σωστό πρότυπο.
Το να κρύβεστε καθημερινά πίσω από το αυτοδιοίκητο και να μην αναλαμβάνετε τις διοικητικές ευθύνες σας, δεν σας τιμά καθόλου και ακόμα περισσότερο όταν με δημόσιες ανακοινώσεις σας προσβάλλεται την νοημοσύνη μας, παρουσιάζοντας το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που διοικείται ως φερέγγυο και απόλυτα σύννομο.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται με πλήθος εγγράφων και είναι στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής θελήσει να αποκαταστήσει την Ουτοπία που ζούμε». anatakti
Κατήγγειλαν «οικογενειοκρατία»
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τους 30 υποψήφιους για την κάλυψη μία θέσης Επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Μαθηματικών, απορρίφθηκαν οι 29 και επελέγη τελικά ο γιος του προέδρου του τμήματος καθηγητή Ανδρέα Πετράκη.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκαναν ευθέως λόγο για φαινόμενα «οικογενειοκρατίας» και μη σύννομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Αντιδρώντας ο υφυπουργός Παιδείας, ζήτησε μ’ επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να υπάρξει έλεγχος νομιμότητας εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός, εξετάζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναζητώντας τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Πετράκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε για «λόγους ευθιξίας». Στην επιστολή που δημοσιοποίησε ο ίδιος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπό το κράτος των ανεπίτρεπτων θεσμικών και εξωθεσμικών αυτών πιέσεων, για λόγους ευθιξίας και με σεβασμό προς το μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία, υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προστατεύσω το κύρος του Πανεπιστημίου μας και την προσωπική μου αξιοπρέπεια».
Νωρίτερα με δηλώσεις του ο ίδιος στο esos.gr είχε υπεραμυνθεί της εκλογής του γιού του στη συγκεκριμένη θέση, υποστηρίζοντας πως τηρήθηκαν απόλυτα όσα προβλέπει η νομοθεσία και πως ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στις διαδικασίες: «επειδή το τμήμα στο οποίο είμαι πρόεδρος δεν είναι αυτοδύναμο, αλλα όλες οι διαδικασίες και οι αποφάσεις αποφασίζονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, όπως η συγκρότηση του εκλεκτορικού, το γνωστικό αντικείμενο της θέσης κ.λπ.».
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η διαδικασία εκλογής θα επαναληφθεί εκ νέου, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Μαθηματικών.
Η απάντηση του Πρύτανη στις καταγγελίες περί «οικογενειοκρατίας»
Από την πλευρά του, o πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης υποστήριξε πως θα πράξει τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, ζητώντας ωστόσο να μη στοχοποιείται ο πρόεδρος του τμήματος καθηγητής Ανδρέας Πετράκης, επειδή ο γιός του εξελέγη στη συγκεκριμένη θέση. Μιλώντας στο esos.gr, δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχω απαντήσει ήδη σε διαμαρτυρίες υποψηφίων για την εν λόγω θέση και την αναρτηθείσα εισηγητική έκθεση και τους έχω καλέσει να αναρτήσουν συμπληρωματικά στοιχεία όπως προβλέπεται από τη διαδικασία ώστε αυτά να ληφθούν υπόψη από το εκλεκτορικό. Ως Πρύτανης εμπλέκομαι στην εκλογική διαδικασία στη φάση του ελέγχου νομιμότητας και θα πράξω τα δέοντα ώστε να διασφαλίσω το νόμο και την ακαδημαϊκή δεοντολογία για να προστατεύσω το Ίδρυμα και την αξιοκρατία. Το φαινόμενο όμως της οικογενειοκρατίας ταλανίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα εδώ και χρόνια. Καλώ όλους να δείξουν την ίδια ευαισθησία και σε άλλα Τμήματα και Ιδρύματα και να μη στοχοποιούν αποκλειστικά το Τμήμα Μαθηματικών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδικά για μια υπόθεση που δεν έχει καν ολοκληρωθεί».
Νέες καταγγελίες κατά της Πρυτανείας για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης έρχεται αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για τη λειτουργία του ιδρύματος, που ήδη έχουν φτάσει στο υπουργείο Παιδείας, ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί στον τοπικό τύπο. Οι βολές στρέφονται για περιστατικά που συμβαίνουν και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και του προέδρου του Ιωάννη Ζιώγα. Σχετική επιστολή που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr (μαζί με τα στοιχεία του συντάκτη) καταγγέλλει σοβαρά περιστατικά που χρίζουν έρευνας από το υπουργείο Παιδείας.
Η επιστολή-καταγγελία, με τίτλο «Πρυτανική Ουτοπία» αναφέρει συγκεκριμένα: «Απορώ με το θράσος του πρύτανη κ.Θεόδωρου Θεόδωρου να ομιλεί ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, όταν σε παρόμοια περίπτωση συγκάλυψε και συγκαλύπτει ακόμα το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.
Στις εισηγητικές εκθέσεις αποκρύπτονται βιογραφικά και παρουσιάζονται με γλαφυρό τρόπο άλλα ημετέρων.
O κ. Πρύτανης δεν ακολουθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπουν τους διαγωνισμούς και τις ενστάσεις, υπογράφοντας συμβάσεις τοποθέτησης καθηγητών, ενώ εκκρεμούν ενστάσεις επί της διαδικασίας και του θεσμικού πλαισίου αυτών.
Ενώ είναι γνώστες όλων των καταγγελιών που έχουν γίνει στα πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία διοικούν και τα γνώριζαν τόσο ο πρύτανης κ. Θεοδουλίδης Θεόδωρος όσο και οι αντιπρυτάνεις κ.Νικόλαος Σαρηγιαννίδης, κυρία Άννα Σπύρτου, λειτουργούν κατά το δοκούν.
Αιτήματα ενδιαφερομένων να παρευρεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων όπως ορίζει η νομοθεσία (Νόμος 2690 Άρθρο 6 παρ.1) δεν γίνονται αποδεκτά και διώκονται οδηγώντας τους στην εισαγγελία για εκφοβισμό και απόσυρση των ενστάσεων.
Σε ποια νομοτελειακή και δημοκρατική κοινωνία γίνεται αυτό;
Πρόεδρος Τμήματος δεν δίνει απαντήσεις και εξηγήσεις όπως οφείλει, σε νόμιμα αιτήματα και ενστάσεις, επειδή ο ενδιαφερόμενος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Ο ρατσισμός και η ανομία στο μεγαλείο τους.
Αναρωτιέμαι τι γνώμη θα έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν θα οδηγηθούν αυτές οι υποθέσεις στις αίθουσες του.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια της νομιμότητας και της δίκαιης κρίσης, χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:
Η παρουσίασή στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη, ημετέρων ακαδημαϊκών υποτρόφων ,εκπαιδευτικών σεμιναρίων 3μηνης διάρκειας ως μεταπτυχιακά.
Η διδασκαλία μαθήματος σε Τμήμα του Πανεπιστημίου το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ενώ η νομοθεσία αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μαθημάτων, διδάχθηκε μέσα ένα μήνα.
Αυτά είναι μια στάλα στον ωκεανό από όλα αυτά που γίνονται στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.
Η πρυτανική αρχή γνωρίζει τα πάντα για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει από καθηγητές και φοιτητές, αλλά κωφεύει.
Αναφέρεται στην αρμοδιότητα να διενεργήσει (κατασταλτικό) έλεγχο νομιμότητας επί της εκτελεστής πράξης εκλογής, αλλά παρά τις καταγγελίες ουδέποτε το κάνει.
Κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο δικαιολογώντας τη στάση του και των ημετέρων του, καταπατώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Ουδέποτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο έλεγχος της νομιμότητας επί των διαδικασιών ασκήθηκε με προσήκουσα υπευθυνότητα και προσοχή.
Είναι υποκριτικό να ομιλεί για νομιμότητα και διαφάνεια.
Όντας γνώστης γεγονότων που συνέβησαν και συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, θα έπρεπε να επιληφθεί των θεμάτων.
Ήταν και είναι ενήμερος και λήπτης καταγγελιών, αλλά κλείνει τις υποθέσεις με άτυπες διαδικασίες χωρίς ίχνος νομιμότητας και ένδειας προσβάλλοντας προσωπικότητες.
Στο πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε δεν πείθει τις κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, που γνωρίζουν πόσο επιλεκτικά είναι τα αντανακλαστικά του Πανεπιστήμιου που διοικεί.
Ως Πρυτανική αρχή δεν έχει ακυρώσει καμία πράξη, παρόλο που έχουν εμφιλοχωρήσει πλημμέλειες διοικητικές και νομικές.
Στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που προΐσταται καταπατούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία τα δικαιώματα της ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών, καταπατείται το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, καταπατούνται τα φοιτητικά δικαιώματα καθώς και η θρησκευτική ελευθερία.
Ο Πρύτανης θα πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας και ο ελεγκτής της νομιμότητας, να εμπνέει την εμπιστοσύνη όλων και να οδηγεί με το παράδειγμα του στην προβολή της αληθινής αξίας των θεσμών και των νόμων αλλά και την τιμή του να κρίνεσαι αξιοκρατικά.
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, που βρίσκεστε στις θέσεις αυτές της διοίκησης των Πανεπιστημίων να έχετε στη μνήμη σας ότι είστε εκεί για να υπηρετείτε και να παιδαγωγείτε τα παιδιά μας, με ιδανικά σωστά και να αποτελείται το σωστό πρότυπο.
Το να κρύβεστε καθημερινά πίσω από το αυτοδιοίκητο και να μην αναλαμβάνετε τις διοικητικές ευθύνες σας, δεν σας τιμά καθόλου και ακόμα περισσότερο όταν με δημόσιες ανακοινώσεις σας προσβάλλεται την νοημοσύνη μας, παρουσιάζοντας το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που διοικείται ως φερέγγυο και απόλυτα σύννομο.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται με πλήθος εγγράφων και είναι στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής θελήσει να αποκαταστήσει την Ουτοπία που ζούμε». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μεγάλη έκρηξη στο Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ