2012-06-25 10:39:05
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ
Σύσκεψη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες πραγματοποιούν σήμερα τα στελέχη του κλιμακίου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του κλιμακίου, ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λουξεμβούργο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραμείνει στην Αθήνα για την διυπουργική σύσκεψη.

Ωστόσο, η  μη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής, η παραμονή του Βασίλη Ράπανου στο νοσοκομείο και η αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας, έχουν βάλει στην πίεση το κυβερνητικό πρόγραμμα των επόμενων εκατό ημερών.


Παρά ταύτα, πρώτη προτεραιότητα του υπουργού Εργασίας είναι η επικειμένη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το σχέδιο πλεύσης που έχει διαμορφωθεί από τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τους μισθούς, τις συντάξεις και την ανεργία, δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. 

Διαρθρωτικές αλλαγές σε όλο το σύστημα του υπουργείου που θα δώσουν αποτελεσματικότητα στις δράσεις, προανήγγειλε, μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Σχετικά με την επέκταση του επιδόματος ανεργίας ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να βρουν πόρους μέσα από τα ευρωπαϊκή κονδύλια, ενώ όπως είπε στην ατζέντα της κοινής συμφωνίας είναι και το θέμα της μετενέργειας.

«Δεν έχει λειτουργήσει θετικά η μείωση των μισθών και η μείωση της μετενέργειας, όχι μόνο στην ανταγωνιστικότητα αλλά και στα έσοδα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι αρχίζει και εδραιώνεται μια επιχειρηματολογική βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί και η ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ