2021-02-16 17:24:26
Γλώσσα: Καταρχάς, σε μια κόλλα από το ντοσιέ μας της γραπτής έκφρασης, κάνουμε την εργασία 2, στη σελίδα 55 του Β.Μ. (δείτε και την αντίστοιχη ανάρτηση). Το κείμενό μας το στέλνουμε με μια ευκρινή φωτογραφία ή σκαναρισμένο στο email, για να μπορέσω να τα διαβάσω κι εγώ, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 19/2. Ακόμη, για αύριο, λύνουμε το κρυπτόλεξο της εργασίας 4, στη σελίδα 63 του Β.Μ.. Τέλος, με τη βοήθεια των πλαγιότιτλων που βρήκαμε για τις παραγράφους του κειμένου "Πέτρινοι γίγαντες" (σελίδα 62 - Β.Μ.), φτιάχνουμε στο τετράδιό μας μια σύντομη περίληψη του ίδιου κειμένου (κι αυτό για αύριο). Πολύτιμη βοήθεια μπορούμε να πάρουμε από την αντίστοιχη ανάρτηση.
Μαθηματικά: Λύνουμε τη "Διερεύνηση - Επέκταση" της σελίδας 10 (Τ.Ε.), καθώς επίσης και τις ασκήσεις 1, 2 και το πρόβλημα 10 της φωτοτυπίας "Αξία θέσης ψηφίων στους δεκαδικούς αριθμούς", που λάβατε το μεσημέρι στο email σας (στο τετράδιό μας).
Γεωγραφία: Με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού υλικού της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε με πολλή προσοχή τα υπογραμμισμένα του 22ου κεφαλαίου "Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας". Ακόμη, σε ένα αρχείο Word ή Power Point, παρουσιάζουμε το απειλούμενο είδος πτηνών που έχουμε αναλάβει και, έπειτα, στέλνουμε τη παρουσίαση στο email. Η κατανομή των πτηνών έγινε αλφαβητικά, ως εξής: Ο Γιάννης, ο Αναστάσης, η Μάρθα και ο Μιχάλης παρουσιάζουν τον αιγαιόγλαρο. Η Ιωάννα, η Νεκταρίνα, ο Γιώργος Γ. και ο Ιάκωβος παρουσιάζουν τη λαγγόνα. Η Σοφία Β., η Ελπίδα, η Κατερίνα και η Χρύσα παρουσιάζουν τον βασιλαετό. Η Αφροδίτη, ο Γιώργος Μ., ο Νικόλας, η Σοφία Μ. και η Μελίνα παρουσιάζουν τον γυπαετό. Τέλος, ο Μάριος, η Γεωργία, ο Βαγγέλης και ο Χρήστος παρουσιάζουν το κιρκινέζι. Κλείνοντας, σε ό,τι αφορά στον πολιτικό χάρτη του ρυζόχαρτου, το πρώτο στάδιο είναι να φτιάξουμε το περίγραμμα της Ελλάδας (τα εξωτερικά μας σύνορα) και τα σύνορα των νομών μας, σημειώνοντας για καθέναν, με μαύρο ή μπλε στιλό διαρκείας, το όνομα και την πρωτεύουσά του (όσο πιο καθαρά γίνεται).
klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ