2012-06-26 03:35:03
Φωτογραφία για Reuters: Ο ευρωπαϊκός «Πύργος της Βαβέλ» εμποδίζει τη λύση
Με τον βιβλικό «Πύργο της Βαβέλ» παρομοιάζει την κατάσταση στην ευρωζώνη το Reuters, που υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι της Ε.Ε. δεν μιλούν... την ίδια πολιτική και οικονομική γλώσσα και αδυνατούν να συνεννοηθούν για την κρίση που πλήττει το ευρώ.

«Τα φώτα βρίσκονται πάνω στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, τις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της ζώνης που ευρώ, που μάχονται μεταξύ τους για τις προτάσεις αναφορικά με μία τραπεζική ένωση, κοινή έκδοση ευρωομολόγων και την απόδοση περισσότερου ελέγχου στους εθνικούς προϋπολογισμούς και την οικονομική πολιτική στην Ε.Ε.» γράφει, μεταξύ άλλων, το πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο, το δημοσίευμα του Reuters υπογραμμίζει ότι η ευρωπαϊκή «Βαβέλ» έχει 27 κράτη – μέλη με δικές τους ατζέντες που έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, εκ των οποίων και οι 10 χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

«Κάθε εθνικό επιχείρημα χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό πολιτικό λεξιλόγιο και ιστορικό κείμενο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο στην καλύτερη περίπτωση να συμφιλιωθούν και δυσκολότερο ακόμη και όταν τα πράγματα γίνονται σκληρά» σημειώνει το Reuters.

Το πρακτορείο αναλύει την ρητορική της Γερμανίας καγκελαρίου και του Γάλλου πρόεδρου και επιμένει ότι το εκλογικό σώμα σε πολλές χώρες της Ευρώπης αρχίζει να εναντιώνεται στο ευρώ με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ