2012-06-26 09:07:02
Φωτογραφία για Ουρές... αγωνίας για πεντάμηνη εργασία
Άνευ προηγουμένου ήταν η ζήτηση για τις πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας, στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, με τον αριθμό των αιτήσεων... να προσεγγίζει τις 20 χιλιάδες, σε Ηράκλειο και Λασίθι. Με την ανεργία να εκτοξεύεται σε αστρονομικά ποσοστά, το ενδιαφέρον για τις θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν στους δήμους της Ανατολικής Κρήτης, ήταν εντυπωσιακό.

Στα σημεία καταβολής των αιτήσεων και στα ΚΕΠ σημειώθηκε το αδιαχώρητο καθώς μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν μια θέση... στον ήλιο έστω και για λίγο χρονικό διάστημα. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έληξε σήμερα με τους υπαλλήλους της "Αλληλεγγύης Κρήτης", του φορέα που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ως τώρα.

Οι θέσεις

Στο νομό Ηρακλείου προβλέπονται 1.455 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» και Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».


Συγκεκριμένα προβλέπεται πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 1.455 ατόμων στο νόμο Ηρακλείου. Για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (Αιρετή Περιφέρεια), η προκήρυξη αφορά 40 θέσεις, ενώ οι θέσεις για τους Δήμους, κατανέμονται ως εξής: Ηρακλείου (590), Μαλεβιζίου (125), Χερσονήσου (115), Μινώα- Πεδιάδας (130), Βιάννου (46), Φαιστού (122), Γόρτυνας (100), Αρχανών -Αστερουσίων (90). Επίσης για το Ηράκλειο, έχουν προκηρυχτεί θέσεις σε: ΤΕΙ Κρήτης (10), Βενιζέλειο- Πανάνειο Νοσοκομείο (10), ΠΑΓΝΗ (17), ΖΕΥΞΙΣ (15), Πανεπιστήμιο Κρήτης (25), ΟΛΗ ΑΕ (20).

http://prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ