2012-06-26 10:42:09
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Ριγανάτη Πατάτα Φούρνου (Jacket Potato)

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 πατάτες, μεγάλες

4 κοφτές κουταλιές γλυκού, αλάτι χοντρό

4 κοφτές κουταλιές γλυκού, ξηρή ρίγανη

4 κουταλιές σούπας, βούτυρο

2 κοφτές κουταλιές γλυκού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλουμινόχαρτο για το μαγείρεμα

Οδηγίες:

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις στεγνώνουμε με ένα πανί (όχι εντελώς) και τις χαράζουμε ελαφρά σε δύο σημεία.

Κόβουμε 4 φύλα αλουμινόχαρτου αρκετά μεγάλα για να τυλίξουμε τις πατάτες. Τοποθετούμε τα αλουμινόχαρτα σε καθαρή επιφάνεια, και ρίχνουμε στο κέντρο του καθενός από μία κουταλιά του γλυκού αλάτι, ρίγανη, και μισό κουταλάκι πιπέρι. Τοποθετούμε τις πατάτες στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου. Περιστρέφουμε τις πατάτες πάνω από τα αρτύματα και φροντίζουμε να καλυφθούν με αυτά. Τυλίγουμε τις πατάτες μέσα στα αλουμινόχαρτα, αρκετά σφικτά έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για να δημιουργηθούν ατμοί εσωτερικά του πακέτου.


Τοποθετούμε τις πατάτες στο φούρνο στους 220οC. Ψήστε για 1 ώρα περίπου. Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας, πόσο φρέσκια είναι, και φυσικά τον φούρνο. Για να είσαστε σίγουροι ότι οι πατάτες είναι έτοιμες, όταν περάσει η ώρα τρυπήστε με ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της πατάτας. Αν το μαχαίρι δεν βρει καθόλου αντίσταση τότε είναι έτοιμες.

Αφαιρέστε από τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο. Ενόσω είναι ακόμα ζεστές χαράξτε στην μέση και με ένα κουτάλι σκάψτε την σάρκα της πατάτας χωρίς να την αφαιρέσετε από το φύλο Ρίξτε μια κουταλιά βουτύρου στην σάρκα της κάθε πατάτας και αφήστε να λιώσει. Λίγο πριν σερβίρετε ρίξτε λίγο μαϊντανό στο κέντρο της πατάτας.

Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές, με φρέσκια σαλάτα. Καλή Όρεξη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ποπάι είχε δίκιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ποπάι είχε δίκιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ