Οι νέες ευκαιρίες που προκύπτουν με τη μετάβαση στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι επενδύσεις, η ανάγκη για βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη αλλά και τα εργαλεία που πρέπει να αξιοποιηθούν ήταν τα βασικά θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν στο 8th Technology Forum που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 6 του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ - Helexpo A.E. στη Θεσσαλονίκη και συνδιοργανώθηκε από 24 φορείς.
Η μετατροπή 100 ευρωπαϊκών αστικών κέντρων σε κλιματικά ουδέτερες πόλεις θα απαιτήσει επενδύσεις άνω των 100 δισ., σύμφωνα με τη Δάνα Ελευθεριάδου, επικεφαλής της Ομάδας Πόλεων (Cities and Proximity Team) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων), η οποία τόνισε ότι η πράσινη μετάβαση θα μπορούσε να προσφέρει δουλειά σε 1,2 εκατ. ανθρώπους, ενώ στον χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν έως και 20 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2030.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει «να αγκαλιάσουμε την αλλαγή» και να γίνουμε «δημιουργικοί», όπως επεσήμανε ο ελληνικής καταγωγής Τόλης Λέριος, που ζει τα τελευταία 30 χρόνια στις ΗΠΑ και έχει λάβει 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Ο ίδιος μίλησε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη μετα-Covid εποχή και τους «επιχειρηματικούς αγγέλους», την ανάγκη για ένα πρόσφορο επενδυτικό περιβάλλον, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί.
Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, μίλησε για το φιλόδοξο πρόγραμμα «eHealth», που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας το σύστημα Υγείας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι επενδύσεις καινοτόμων πολυεθνικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, όπως η Deloitte, η Cisco, η Pfizer και η Accenture, για την ανάπτυξη της πόλης και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, ενώ υπογράμμισε ότι διοργανώσεις, όπως το Technology Forum, λειτουργούν σαν γέφυρες που οδηγούν στο μέλλον.
Επίσης, έδωσαν το «παρών» και απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας για τα επόμενα χρόνια αλλά και στα σχέδια που δρομολογούνται.
Το 8th Technology Forum (www.technology-forum.eu) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και ήταν ενταγμένο στις εκδηλώσεις της Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond 4.0.
Στο πλαίσιο του forum πραγματοποιήθηκε, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων - Matchmaking Event, που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων.
Να σημειωθεί ότι πλατινένιος χορηγός είναι η @Accenture Greece, μια διεθνούς εμβέλειας εταιρεία συμβούλων σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, ψηφιακού νέφους και ασφάλειας.
Για τη διοργάνωση του 8th Technology forum συνεργάστηκαν 24 σημαντικοί φορείς:
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Helexpo), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης - ΥΜΑΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), η Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), το 3B ICT Network (3B-ICT), η Enterprise Greece (EG) το CITY College - University of York (CC), η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης (ΤΘ) και η Innovation Greece (IG).
Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr