2022-02-21 08:29:12
Φωτογραφία για ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του σύμπαντος

 



Η ανθρώπινη όραση μπορεί να είναι περιορισμένη σε ένα συγκεκριμένο εύρος μήκους κύματος του φωτός, το σύμπαν όμως εκπέμπει φως ή ενέργεια σε πολλές διαφορετικές μορφές. Για να καταλάβουμε πλήρως τα κοσμικά αντικείμενα και φαινόμενα, οι επιστήμονες χρειάζονται τηλεσκόπια τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν το φως σε ολόκληρο το ηλεκτρομαγνητικό του φάσμα. Αυτή τη δουλειά την έχει αναλάβει το διαστημικό τηλεσκόπιο Chandra της NASA το οποίο ανιχνεύει ακτίνες Χ οι οποίες προέρχονται από διεργασίες γεμάτες ενέργεια και θερμότητα.



Σε συνδυασμό λοιπόν με τις παρατηρήσεις μερικών άλλων τηλεσκοπίων, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα δεδομένα του Chandra για να μας προσφέρουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του σύμπαντος που έχετε δει, μία γιορτή φωτός που περιλαμβάνει από σουπερνόβα μέχρι σμήνη γαλαξιών εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.



Το R Aquarii είναι ένας συνδυασμός λευκού νάνου που καίει σταθερά σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και ενός ερυθρού γίγαντα. Καθώς βρίσκονται σε τροχιά ο ένας γύρω από τον άλλο, ο λευκός νάνος απορροφά υλικό από τον ερυθρό γίγαντα.

Η Cassiopeia A είναι τα υπολείμματα μίας σουπερνόβα τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε. Το κόκκινο χρώμα είναι πυρίτιο, το κίτρινο θείο, το πράσινο ασβέστιο και το μωβ σίδηρος. Πρόκειται για συνδυασμό τριών εικόνων, οπτική, ραδιοκυμάτων και ακτίνων Χ.

Το νεφέλωμα Guitar έχει προβληματίσει τους επιστήμονες λόγω της ευθυγράμμισης των ακτίνων Χ που έρχονται από τα ταχύτατα κινούμενα pulsars.

Το Abell 2597 είναι ένα σμήνος γαλαξιών το οποίο διαθέτει μία γιγαντιαία μαύρη τρύπα στο κέντρο του, η οποία οδηγεί προς τα έξω τα αέρια τα οποία δημιουργούν με τη σειρά τους φυσαλίδες ή κενά στο σμήνος.

Τέλος το NGC 4490 είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας ο οποίος έχει συγκρουστεί με ένα μικρότερο γαλαξία. Οι επιστήμονες θεωρούν πως οι δύο γαλαξίες έχουν ήδη ξεπεράσει το σημείο της κοντινότερης επαφής τους και πλέον απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο. Στην εικόνα, οι μωβ ακτίνες Χ του Chandra έχουν συνδυαστεί με τα κόκκινα, πράσινα και μπλε της οπτικής εικόνας του Hubble.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή σε πλήρη ανάλυση σε αυτό εδώ το link.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Αλστρομέρια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Αλστρομέρια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ