Ο Νίκος Πουρσανίδης απάντησε για αν έχει συγκριθεί ποτέ με τον αδερφό του, Δημήτρη Αλεξανδρή, που είναι και εκείνος ηθοποιός, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει στο αν ο ίδιος θα πήγαινε και πάλι στο εξωτερικό.
Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στην δραματική σειρά της ΕΡΤ "Όρκος", με τον ηθοποιό να δηλώνει πολύ χαρούμενος για αυτήν την συνεργασία.
Ο Νίκος Πουρσανίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Εγώ" μίλησε για την περίοδο που εκείνος έφυγε στην Αγγλία με την γυναίκα του. Μάλιστα, ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως η συγκεκριμένη απόσταση του έκανε πάρα πολύ καλό, αφού τον βοήθησε να εκτιμήσει την ζωή του στην Ελλάδα και όλα όσα είχε. Παράλληλα, απάντησε και στο αν τον έχουν συγκρίνει ποτέ με τον αδερφό του, Δημήτρη Αλεξανδρή, μιας και εκείνος είναι πολύ γνωστός ηθοποιός.
Είχες φύγει για ένα διάστημα στην Αγγλία. Πώς τo αποφάσισες;
Ναι είχα φύγει με μία πικρία. Μείναμε με τη γυναίκα μου για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Αλλά μετά αναρωτήθηκα γιατί έχω πικρία. Μία χαρά ήμουν στην Ελλάδα, αλλά παίρνοντας αυτή την απόσταση, συνειδητοποίησα πόσο τυχερός ήμουν τελικά. Κι αυτή η αίσθηση με ακολουθεί από τότε, μέχρι και σήμερα.
Θα τολμούσες να ξαναφύγεις;
Θα έφευγα, αλλά όχι μόνιμα. Θα το έκανα, όπως έφυγα και δύο χρόνια πριν, για δυόμισι μήνες και πήγα στο Ιράν. Συνεχίζει να με ενδιαφέρει η δουλειά μου στο εξωτερικό, κάνω κάστινγκ, κλπ.
Έχει τύχει να σε συγκρίνουν ποτέ με τον αδερφό σου, Δημήτρη Αλεξανδρή, που είναι επίσης ηθοποιός;
Μόνο για πλάκα, μπορεί να μου πουν κοινοί μας συνεργάτες ότι αυτό ο Δημήτρης δεν θα το έκανε. Όχι στα σοβαρά. Έχουμε 12 χρόνια διαφορά, δεν αναζητάμε ίδιους ρόλους, οπότε δεν υπάρχει και άμεσος ανταγωνισμός. Μου έχει δώσει και του έχω δώσει συμβουλές. Με έχει βοηθήσει η στάση του στον χώρο. Γι’ αυτό δεν έχω και έπαρση σαν άνθρωπος.
Θεωρείς ότι όλο αυτό το κίνημα #metoo που υπήρξε και στον χώρο σας, θα αποτελέσει ένα φωτεινό μονοπάτι;
Σαφώς. ‘Ήδη έχουν αλλάξει πράγματα, τόσο από εμάς, όσο και από τις εταιρείες παραγωγής. Έχει σημασία να αρχίζει από εκεί, γιατί έχουν την ευθύνη της δουλειάς. Υπήρχε και πριν αυτή η ευθύνη, αλλά τώρα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και υποψιασμένοι. Επίσης, αυτή την περίοδο έχουμε ακούσει και πολλές ανοησίες του τύπου «Δεν θα μπορώ να φλερτάρω»; Αν δεν μπορείς να φλερτάρεις, πάει να πει ότι κάποιο θέμα έχει το φλερτ σου. Αλλά ακόμη και το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται πώς θα φλερτάρουν, έχει σημασία. Ό,τι και να γίνει στα δικαστήρια, η κοινωνία μας έχει κάνει ένα βήμα, αφήνοντας δυνατό αποτύπωμα και σε άλλες δουλειές, με τέτοιες συμπεριφορές.
Πηγή: TVNEA.COM
tvnea