Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου και πλέον βλέπουμε ακόμα και τις μπάλες των αγώνων να μπαίνουν στην πρίζα. Το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ δεν είναι μονάχα το πιο ακριβό στην ιστορία, αλλά και το πιο πρωτοπόρο, εντός αγωνιστικού χώρου.
Το Μουντιάλ 2022 εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τεχνολογία, που υπάρχει στο χώρο. Αισθητήρες στη γραμμή του τέρματος για να διαπιστωθεί εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι, η ύπαρξη VAR αλλά και η ημι-αυτόματη ανίχνευση του οφσάιντ, “βρίσκονται” στο Παγκόσμιο Κύπελλο στόχο «τη λήψη ταχύτερων, ακριβέστερων και αξιόπιστων αποφάσεων».
Παράλληλα, η η Adidas, κατασκευάστρια εταιρεία της μπάλας «Al Rihla», τοποθέτησε στο εσωτερικό της έναν αισθητήρα που έχει την ικανότητα να λέει την… αλήθεια, με τον αισθητήρα 500Hz IMU που διαθέτει και δείχνει πότε υπάρχει κάποια επαφή (καταγράφει τη δύναμη που της ασκείται).
Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκαθάρισε το ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χρεώθηκε κάποιο γκολ στον αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη, στο Μουντιάλ 2022.
Ο συγκεκριμένος αισθητήρας ζυγίζει μόλις 14 γραμμάρια και υποστηρίζεται από μια μικρή μπαταρία, διάρκειας 6 ωρών σε χρήση ή 18 ημερών σε αδράνεια.
Ο αισθητήρας έχει τη δυνατότητα ν’ αποστέλλει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο δίκτυο κεραιών περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, με το συγκεκριμένο σύστημα υποστήριξης που τα επεξεργάζεται ν’ αλλάζει αυτόματα (χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση) όταν μπαίνει άλλη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.
Για το λόγο αυτό, οι μπάλες μπαίνουν… στην πρίζα και φορτίζονται πριν τη σέντρα κάθε αγώνα στο Μουντιάλ 2022
Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr