2024-05-18 11:15:09
Φωτογραφία για Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση



Η παρούσα κατάσταση απαιτεί την ενεργή παρέμβασή της εκπαιδευτικής κοινότητας και την αντίθεσή μας απέναντι στη θεσμοθετημένη διάκριση κατά των παιδιών που έχουν την "ατυχία" να ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Είναι αναγκαίο να υποστηριχθεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει την φυσική παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολικό περιβάλλον. Κανένα παιδί δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις λόγω της γεωγραφικής του θέσης.

Η χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη, ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται υποκατάστατο της φυσικής παρουσίας του εκπαιδευτικού. Η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει μόνον συμπληρωματικά, προσφέροντας επιπλέον εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ζωντανό και διαπροσωπικό δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ του εκπαιδευτικού και του μαθητή.


Η δια ζώσης εκπαίδευση προάγει τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων μεταξύ δασκάλου και μαθητή, κάτι που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών. Αυτές οι σχέσεις είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη της κοινωνικοσυναισθηματικής τους νοημοσύνης, την ακαδημαϊκή τους πρόοδο και την συνολική τους ευημερία. Επομένως, η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης, αλλά και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των παιδιών.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αν και παρέχει μεγάλη ευελιξία και πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό ανεξάρτητα από γεωγραφικούς περιορισμούς, δεν μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη άμεσης και προσωπικής αλληλεπίδρασης που προσφέρει η δια ζώσης διδασκαλία. Οι εκπαιδευτικές πολιτικές θα πρέπει να εστιάζουν στη διασφάλιση ότι κάθε παιδί, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του, έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει την παρουσία και την υποστήριξη ενός εκπαιδευτικού στο φυσικό χώρο της τάξης.


tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα βήμα πριν κλείσει στο MEGA...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα βήμα πριν κλείσει στο MEGA...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ