2024-06-06 08:18:23
Φωτογραφία για Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από σύγκρουση τρένου στην Τσεχία
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με φορτηγό στην Τσεχία το βράδυ της Τετάρτης, μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις αρχές.

edition.cnn.com

Περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρότερα στη συντριβή στην πόλη Pardubice, κατά μήκος του κύριου σιδηροδρομικού διαδρόμου της χώρας από την Πράγα προς τα ανατολικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούζαν, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μάρτιν Κάβκα, εκπρόσωπος του σιδηροδρομικού φορέα της χώρας, δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το επιβατικό τρένο, που εκμεταλλευόταν η RegioJet, ταξίδευε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Πράγα προς το Τσοπ στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μεταφορέα.

Μετέφερε περισσότερους από 300 επιβάτες, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Διάσωσης.

Πλάνα μετά τη συντριβή στον ειδησεογραφικό ιστότοπο idnes.cz έδειξαν τουλάχιστον ένα βαγόνι εκτός πίστας, ενώ η αστυνομία έδειξε μια σειρά οχημάτων υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και ένα ελικόπτερο σε μια ανάρτηση στο X.

Το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εργάζεται στο σημείο της συντριβής. Jiri Sejkora/Reuters

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Τσεχικής τηλεόρασης επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο της πυροσβεστικής που είπε ότι η εμπορευματική αμαξοστοιχία μετέφερε καρβίδιο του ασβεστίου –μια επικίνδυνη βιομηχανική χημική ουσία– αν και τα δύο πρώτα βαγόνια ήταν άδεια, επομένως δεν σημειώθηκε διαρροή, ανέφερε το Reuters.

Ο υπουργός Μεταφορών Μάρτιν Κούπκα, ο οποίος ταξίδεψε με τον υπουργό Εσωτερικών στο σημείο της συντριβής, είπε σε τηλεοπτική ενημέρωση ότι η έρευνα για το ατύχημα ξεκίνησε και ότι ήταν πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες για την αιτία του, σύμφωνα με το Reuters.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ