2024-06-24 20:08:38
Φωτογραφία για Οι θάνατοι στις σιδηροδρομικές γραμμές μπορουν να εχουν επιπτώσεις στη ζωή των μηχανοδηγών
Οι θάνατοι από τους σιδηροδρόμους έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και το κόστος ψυχικής υγείας για τους μηχανοδηγούς μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους.

Όταν ένα τρένο κατευθύνεται προς έναν πεζό στις γραμμές, είναι σχεδόν πάντα πολύ αργά για να σταματήσει ο μηχανοδηγός.

Ένα χτύπημα - τόσο συχνά θανατηφόρο - μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά για έναν μηχανοδηγό, η σύγκρουση και οι επιπτώσεις από αυτό μπορεί να τον στοιχειώνουν για μια ζωή.

Από την Έμιλυ Βέσπα

northcarolinahealthnews.org

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που μπορείτε να κάνετε για αυτό εκτός από το να καθίσετε εκεί και να παρακολουθήσετε τα γεγονότα που εξελίσσονται», είπε ο Wayne Gentry, 79 ετών, ο οποίος αντιμετώπισε 43 απεργίες στην 40χρονη καριέρα του ως οδηγός και εργασία σε τρένα. «Είσαι εντελώς ανήμπορος».

Ο Gentry, ο οποίος αποσύρθηκε από το Norfolk Southern το 2004, είπε ότι δεν γνωρίζει πόσοι από τους ανθρώπους που χτύπησε το τρένο του πέθαναν. Μετά τα πρώτα ατυχήματα, σταμάτησε να ρωτά για το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ επώδυνο να το επεξεργαστώ.


Αλλά αυτά τα οδυνηρά γεγονότα παρέμειναν στη μνήμη του Τζέντρι, ξυπνώντας τον όταν προσπάθησε να κοιμηθεί. Δεν είναι μόνος: Στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι οδηγοί τρένων εμπλέκονται σε τουλάχιστον ένα θάνατο στην καριέρα τους.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά οι πεζοί συχνά κόβουν απέναντι ή κοντά τους για να εξοικονομήσουν χρόνο ταξιδιού. Η σιδηροδρομική παραβίαση είναι η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με τους σιδηροδρόμους στις ΗΠΑ Σαράντα χρόνια στοιχεία που είναι διαθέσιμα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σιδηροδρόμων δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων στις γραμμές άρχισε να αυξάνεται αργά το 2012. Πέρυσι, 718 παραβάτες σκοτώθηκαν από τρένα στο ΗΠΑ, η υψηλότερη κορυφή των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.

Στη Βόρεια Καρολίνα, το 2024 ξεκίνησε με έναν θάνατο πεζού στο Thomasville . Αφού χάλασε το αυτοκίνητό του εκεί κοντά, ο 17χρονος Χάντερ Γκάρντνερ βρισκόταν στις γραμμές και παρακολουθούσε ένα τρένο που κατευθυνόταν προς τα νότια, όταν ένα τρένο της Amtrak που ταξίδευε βόρεια τον χτύπησε από πίσω. Η αστυνομία του Τόμασβιλ είπε ότι πιθανότατα δεν άκουσε το τρένο μέχρι να ήταν πολύ αργά.

Ερευνητές και υποστηρικτές της σιδηροδρομικής ασφάλειας λένε ότι οι κίνδυνοι της παραβίασης των σιδηροδρομικών μεταφορών παραβλέπονται, αλλά οι συνέπειές της είναι τεράστιες, φθάνοντας πολύ πέρα ​​από το θύμα στις γραμμές.

“Μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν από μια σύγκρουση”

Στη Βόρεια Καρολίνα, η οποία συγκαταλέγεται στις 15 κορυφαίες πολιτείες της χώρας για θανάτους από σιδηροδρομική παραβίαση, ερευνητές στο Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Μεταφορών της Πολιτείας NC διαπίστωσαν ότι δεκάδες άνθρωποι καταπατούν τμήματα των σχεδόν 5.000 μιλίων σιδηροδρομικών γραμμών σε όλη την πολιτεία καθημερινά.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους απλώς θέλουν να πάρουν το συντομότερο μονοπάτι προς έναν προορισμό, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος θα μπορούσε να περπατήσει σε έναν δρόμο, δήλωσε ο Chris Cunningham, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στο ινστιτούτο. Οι πεζοί δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό μπορεί να είναι μια θανατηφόρα απόφαση.

«Πολλά από αυτά τα τρένα, μέχρι να είναι από πάνω σου, δεν το ξέρεις καν», είπε ο Κάνινγκχαμ. Όταν ένα τρένο απέχει 100 πόδια από έναν πεζό, είναι περίπου τόσο δυνατό όσο ένας βραστήρας που σφυρίζει, πρόσθεσε, κάτι που δίνει σε ένα τρένο που τρέχει 40 mph μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν από μια σύγκρουση.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι που χτυπήθηκαν θανάσιμα από τρένα βρίσκονται απλώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, είπε ο Cunningham. Η αυτοκτονία ευθύνεται για λιγότερο από το ένα τρίτο των θανάτων από σιδηροδρομική παράβαση - αν και η έρευνα δείχνει ότι είναι πιθανό να υπολογιστεί - και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ εμπλέκονται σε λίγο περισσότερο από τους μισούς θανάτους.

Τοποθετώντας κάμερες κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές στη Βόρεια Καρολίνα, όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα πεζών, ερευνητές από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Μεταφορών ανακάλυψαν ότι υπήρχαν 100 αλληλεπιδράσεις παρ' ολίγον όπου οι πεζοί απέφευγαν ελάχιστα ένα εισερχόμενο τρένο κατά τη διάρκεια μιας διετούς μελέτης.

Αν και ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές διασχίζουν ή περιστρέφονται γύρω από τις κοινότητες, οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν αρκετά για τους κινδύνους της περιπλάνησης στις σιδηροδρομικές γραμμές, δήλωσε η Margaret Cannell, πολιτειακή συντονίστρια και εκτελεστική διευθύντρια του βραχίονα της Operation Lifesaver της Βόρειας Καρολίνας , ενός εθνικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στην πρόληψη τραυματισμοί και θάνατοι στο σιδηρόδρομο.

«Ακούς όταν είσαι παιδί, «Κάντε κλικ ή εισιτήριο», «Ποτέ το και χάστε το», αλλά η ασφάλεια των τρένων δεν διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο, είπε ο Cannell. Ως αποτέλεσμα, τα περιστατικά παραβίασης σιδηροδρομικών μεταφορών επιμένουν και μπορούν να επιβάλλουν τεράστιο οικονομικό κόστος στο κοινό, είπε, επικαλούμενη έρευνα από τον Steve Bert του ερευνητικού ινστιτούτου, διευθυντή προγράμματος της ομάδας οικονομικής και πολιτικής αξιολόγησης.

Ο Μπερτ διαπίστωσε ότι το 2019, το κόστος των θυμάτων, των υλικών ζημιών, των καθυστερήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, των λειτουργιών, των πρώτων βοηθειών, ακόμη και των εκπομπών από ακινητοποιημένα τρένα, από όλα τα σιδηροδρομικά συμβάντα στη Βόρεια Καρολίνα ανήλθε σε περίπου 258,3 εκατομμύρια δολάρια.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ