2024-06-25 22:38:20
Φωτογραφία για POS: Προς παράταση η προθεσμία διασύνδεσης - ERP



Παράταση ενός 1 μήνα, δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουλίου αναμένεται να δώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την διασύνδεση των POS των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και της διαχείρισης πόρων (ERP).

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο εκτιμάται πως θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή καθώς  η όλη η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που επιθυμούσε.  Υπενθυμίζεται δε πως μέχρι σήμερα η διορία για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS – ERP έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου.

Η συνάντηση Χατζηδάκη με εκπροσώπους των Network Service Providers (NSPs)

Πάντως η παράταση αυτή αναμένεται να δοθεί ύστερα από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των Network Service Providers (NSPs)

. Οι NSPs ανέφεραν στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τις διασυνδέσεις των POS και των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων, καθώς ο αριθμός των κλήσεων που λαμβάνουν σε ημερήσια βάση έχει πολλαπλασιαστεί σε 20.000 τους τελευταίους μήνες από 3.000. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να....





.... μειωθούν τα προβλήματα ως προς αυτό και αυτό επειδή η διασύνδεση των POS με τα συστήματα ERP είναι μια ακόμα πιο πολύπλοκη διαδικασία καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τηλεφωνικά κέντρα των NSPs να δέχονται αρκετές κλήσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  οι NSPs ζήτησαν από τον κ. Χατζηδάκη να συμβάλλει το υπουργείο στη διαδικασία αυτή δηλαδή να δημιουργηθούν τηλεφωνικά κέντρα εκτός Αθηνών αλλά και να εισαχθούν τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην εξυπηρέτηση προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα αυτή καθώς  η αυξημένη πίεση έχει οδηγήσει αρκετούς εργαζόμενους σε παραιτήσεις.

Ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και πέμπτος κύκλος  χρηματοδότησης της προμήθειας POS και της διαδικασίας διασύνδεσης μέσω πόρων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

enikonomia.gr




farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ