2024-07-04 11:11:25
Φωτογραφία για Η Ιαπωνία παρουσιάζει ένα τεράστιο ρομπότ για τη συντήρηση των γραμμών τρένων
Το μηχάνημα ύψους 12 μέτρων έχει μάτια για μπουκάλια οπτάνθρακα και ακατέργαστη κεφαλή σαν Wall-E, καθώς και μεγάλους βραχίονες που μπορούν να τοποθετηθούν λεπίδες ή πινέλα βαφής

theguardian.com

Μοιάζει με ένα τεράστιο, κακόβουλο ρομπότ από την επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του 1980.

Από αυτόν τον μήνα, το μεγάλο μηχάνημα με τους τεράστιους βραχίονες, μια ακατέργαστη, δυσανάλογα μικρή κεφαλή σαν το Wall-E και τα μάτια μπουκαλιών οπτάνθρακα τοποθετημένα σε φορτηγό – το οποίο μπορεί να κινείται σε ράγες – θα χρησιμοποιηθεί για εργασίες συντήρησης στο δίκτυο της εταιρείας .

Ο χειριστής του κάθεται σε ένα πιλοτήριο στο φορτηγό, «βλέπει» μέσα από τα μάτια του ρομπότ μέσω κάμερες και χειρίζεται τα ισχυρά άκρα και τα χέρια του από απόσταση.

Με κάθετη εμβέλεια 12 μέτρων (40 πόδια), το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα εξαρτήματα για τους βραχίονες του για να μεταφέρει αντικείμενα τόσο βαριά όσο 40 κιλά (88 λίβρες), να κρατά μια βούρτσα για να βάψει ή να χρησιμοποιήσει αλυσοπρίονο.


Το γιγάντιο ρομπότ της Ιαπωνίας επιδιορθώνει σιδηροδρομικές γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας. Φωτογραφία: Reuters

Προς το παρόν, το πρωταρχικό καθήκον του ρομπότ θα επικεντρωθεί στο κόψιμο κλαδιών δέντρων κατά μήκος των σιδηροτροχιών και στο βάψιμο μεταλλικών πλαισίων που συγκρατούν τα καλώδια πάνω από τα τρένα, είπε η εταιρεία.

Η τεχνολογία θα βοηθήσει στην κάλυψη των ελλείψεων εργαζομένων στη γερασμένη Ιαπωνία , καθώς και στη μείωση των ατυχημάτων όπως πέφτουν εργάτες από ψηλά σημεία ή υφίστανται ηλεκτροπληξία, ανέφερε η εταιρεία.

«Στο μέλλον, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανήματα για κάθε είδους εργασίες συντήρησης της υποδομής μας», και αυτό θα πρέπει να παρέχει μια μελέτη περίπτωσης για τον τρόπο αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικού δυναμικού, είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Kazuaki Hasegawa σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ