2024-07-09 12:48:15
Φωτογραφία για Ασταμάτητο τρένο η Κίνα: εγκαινιάζει νέα σιδηροδρομική υπηρεσία για να αυξήσει τους όγκους προς την Ευρώπη μέσω της Κασπίας Θάλασσας
Η Κίνα προσβλέπει σε τετραπλάσια αύξηση των όγκων εμπορευματοκιβωτίων μέσω των σιδηροδρομικών υπηρεσιών του Middle Corridor και της Κασπίας Θάλασσας φέτος.

theloadstar.com

Σε συνάντηση στην Αστάνα, την περασμένη εβδομάδα ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev ξεκίνησαν τη νέα υπηρεσία China-Europe Railway Express για να αξιοποιήσουν ένα υβριδικό μοντέλο για να επιταχύνουν τις υπηρεσίες με προορισμό την Ευρώπη.

Η Trans-Caspian International Transport Route (TITR) ξεκινά από το Lianyungang, στην Κίνα, διασχίζει το Καζακστάν, την Κασπία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία καθ' οδόν προς την Ευρώπη.

Ο Gaidar Abdikerimov, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης TITR, είπε ότι η δρομολόγηση μέσω της Κασπίας ήταν μια «ζωτική αρτηρία» στην Ευρώπη, αν και άλλοι αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό, επισημαίνοντας την περιορισμένη χωρητικότητά της.


Αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους φορτωτές που ανησυχούσαν για τον όγκο των σιδηροδρομικών μεταφορών που έπεφταν σε κυρώσεις εάν περνούσαν από τη Ρωσία. Και με τους χρόνους διέλευσης που υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο θαλάσσιων σιδηροδρόμων μέσω της Κασπίας να χρειάζονται μόλις 12 ημέρες για να φτάσει στην Ευρώπη από την Κίνα, ο Μέσος Διάδρομος φαινόταν σαν ένας ισχυρός υποψήφιος. Όμως, στην πραγματικότητα, η διαδρομή φαινόταν να μην έχει την απαραίτητη υποδομή και χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση.

Από την αρχή του έτους, περίπου 60 τρένα με εμπορευματοκιβώτια έχουν ταξιδέψει κατά μήκος του Μεσαίου Διαδρόμου, αλλά η νέα υπηρεσία έχει σκοπό να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη απορρόφηση από τους φορτωτές.

Το πόσα ακριβώς τρένα θα κυκλοφορούν δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζονται ότι θα κυκλοφορούν «καθημερινά», ένα κατάστημα υποδηλώνει ότι η Κίνα προσβλέπει σε 250 περισσότερες υπηρεσίες μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά τη συνάντησή τους, οι πρόεδροι Xi και Tokayev τόνισαν ότι σκόπευαν να ενισχύσουν τις περιφερειακές υποδομές για να φιλοξενήσουν περισσότερες υπηρεσίες σε όλη την Κασπία.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να «βελτιώσουν το επίπεδο διασύνδεσης και να συνεχίσουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία», καθώς ανακοίνωσαν σχέδια για άνοιγμα περισσότερων συνοριακών λιμανιών κατά μήκος της διαδρομής και για μεγαλύτερη αποδοχή από τους διαμεταφορείς.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ