2024-07-10 18:05:07
Φωτογραφία για Ο Χρήστος Σταϊκούρας για τα έργα υποδομών στην Θεσσαλονίκη
Στην ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over, που συγκάλεσε στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας για το συντονισμό των δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων, συμμετείχε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε: «Πριν από περίπου ένα χρόνο, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ξεκινήσαμε να συντονίζουμε την υλοποίηση πολλών σημαντικών έργων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον περιορισμό των όποιων επιπτώσεων, που πάντα υπάρχουν στην υλοποίηση εμβληματικών έργων.

Μία βασική προτεραιότητα των φορέων της πόλης, αρμοδιότητα, όμως, και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ήταν και είναι οι καλύτερες συγκοινωνίες. Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
. Στο μεσοδιάστημα έγιναν προσλήψεις επιπλέον οδηγών και επίκεινται και άλλων, οπότε τα λεωφορεία πρακτικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι και καλύτερα και περισσότερα. Ταυτόχρονα, έχουμε δεσμευτεί και θα υλοποιηθεί απόλυτα η λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2024. Άρα, στο πεδίο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει πριν από κάποιους μήνες. Ο δεύτερος άξονας είχε να κάνει με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και πολιτικές επιλογές που είχαν προταθεί στο Συντονιστικό, έτσι, ώστε, στο δικό μας πεδίο πολιτικής ευθύνης, να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις δυσμενείς συνέπειες από την έναρξη κατασκευής του Fly Οver. Και αυτό έχει γίνει. Ταυτόχρονα, είχαμε δεσμευτεί να συμβάλλουμε, μαζί με την εταιρεία έτσι ώστε το έργο να κατασκευαστεί έγκαιρα.

Για πρώτη φορά, ακούσαμε από την ανάδοχο εταιρεία να εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς σήμερα έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα να υλοποιούν το έργο. Άρα, το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα υλοποιείται με όλο και υψηλότερες ταχύτητες, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα κάνει και πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προκύψουν από τη συνάντηση και εδώ είμαστε να βλέπουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, την οποία, νομίζω, το τελευταίο έτος μπορώ με αρκετή αυτοπεποίθηση να αποδείξω».

Για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ από την σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πατήστε τον σύνδεσμο



https://emvolimanea.blogspot.com/2024/07/fly-over_10.html#more
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και επίσημα εκτός ΣΚΑΪ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και επίσημα εκτός ΣΚΑΪ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ