2024-07-16 06:45:47
Φωτογραφία για Η Γερμανία κλείνει τη βασική διαδρομή του τρένου για 5 μήνες ανακαίνισης.
Η κυκλοφορία της Deutsche Bahn μεταξύ Φρανκφούρτης και Μάνχαϊμ έχει σταματήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία εκτελεί έργο εκσυγχρονισμού. Πάνω από 75.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι επηρεάζονται καθημερινά.

dw.com

Κάθε έβδομο ταξίδι μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία, ή 60.000 επιβάτες, ταξιδεύει σε αυτό το τμήμα βορρά-νότου την ημέρα

Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων κατά μήκος μιας έκτασης 70 χιλιομέτρων (45 μίλια) μεταξύ Φρανκφούρτης και Μάνχαϊμ από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Οι εργασίες ανακαίνισης σε μία από τις πιο πολυσύχναστες σιδηροδρομικές γραμμές στη Γερμανία είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μετά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2024 .

Η DB δέχθηκε κριτική για καθυστερήσεις και ακυρώσεις τρένων κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Ο σιδηροδρομικός φορέας είπε την Παρασκευή ότι η ακρίβεια του κατά τη διάρκεια του τουρνουά ήταν «μικτή», προσθέτοντας ότι «βγήκε το μέγιστο από το σιδηροδρομικό σύστημα, αλλά οι δυνατότητες περιορίστηκαν από την απαρχαιωμένη και υπερφορτωμένη υποδομή».


Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing είπε ότι η έναρξη του έργου ανακαίνισης πριν από το Euro 2024 θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση .

Γιατί δεν υπάρχουν τρένα μεταξύ Φρανκφούρτης και Μάνχαϊμ;

Η DB είπε ότι "συνδυάζει όλα τα προγραμματισμένα κατασκευαστικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια" σε ένα τμήμα εργασιών ανακαίνισης. Η περίοδος των πέντε μηνών θα δει το έργο να "εκτελείται με ταχύτητα ρεκόρ", πρόσθεσε.

"Σε μόλις πέντε μήνες, η υπερκατασκευή, τα ηχοφράγματα και η τεχνολογία σηματοδότησης στη γραμμή μεταξύ Φρανκφούρτης και Μάνχαϊμ θα ανανεωθούν και 20 σταθμοί θα εκσυγχρονιστούν. Για πρώτη φορά, οι προγραμματισμένες ανακαινίσεις θα στοχεύουν τόσο στο δίκτυο όσο και στους σταθμούς", ο γερμανικός σιδηρόδρομος είπε ο χειριστής.

Η DB είπε ότι θα εγκατασταθούν 140 χιλιόμετρα εναέριων γραμμών και θα ανακαινιστούν περίπου 20 σταθμοί κατά μήκος της διαδρομής, μεταξύ άλλων βελτιώσεων.

Η ανακαίνιση πρόκειται να κοστίσει 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και είναι το πρώτο τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου για τον εκσυγχρονισμό 41 πολυσύχναστων σιδηροδρομικών διαδρομών έως το 2031.

Οι ανακαινίσεις σιδηροδρόμων συχνά χρειάζονται χρόνο στη Γερμανία και έχουν αρνητικά αποτελέσματα αλλού

Ποιος επηρεάζεται από το κλείσιμο;

Η γραμμή μεταξύ Φρανκφούρτης και Μάνχαϊμ είναι μέρος μιας κύριας διαδρομής βορρά-νότου που συνδέει το Αμβούργο και την Κολωνία με τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία, στην Ελβετία . Οι καθυστερήσεις εκεί συχνά έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε άλλα σημεία του δικτύου.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων εκτιμάται ότι θα επηρεάσει περισσότερους από 75.000 επιβάτες καθημερινά, καθώς περισσότερα από 300 περιφερειακά τρένα, μεγάλων αποστάσεων και εμπορευματικά τρένα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής καθημερινά.

Όλα τα περιφερειακά τρένα θα αντικατασταθούν από λεωφορεία κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας και τα τρένα μεγάλων αποστάσεων θα εκτρέπονται σε πιο αργά δρομολόγια.

Η Die Güterbahnen, μια ένωση για τις επιχειρήσεις εμπορευματικών τρένων, έχει δημιουργήσει ένα ζωντανό ticker για να παρακολουθεί το έργο DB και τις επιπτώσεις του στις αποστολές.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ