2024-07-22 01:08:02
Φωτογραφία για Αποσύρθηκε ο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ - Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου και ότι στηρίζει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για να είναι υποψήφια.

Μεταξύ άλλων σε δήλωση που ανάρτησε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος των Δημοκρατικών και της χώρας να αποσυρθεί και να εστιάσει πλήρως στην εκπλήρωση των καθηκόντων του προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας του.

Σημειώνει ακόμα ότι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο έθνος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

"Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου", αναφέρει στη δήλωσή του.


Σε δεύτερη ανάρτηση που έκανε λίγο αργότερα, ο Μπάιντεν ανέφερε  ότι στηρίζει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για να είναι υποψήφια των Δημοκρατικών.

"Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Κάμαλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου ώστε η Κάμαλα να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε", αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα πλήθαιναν οι φωνές εντός του Δημοκρατικού κόμματος που καλούσαν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα,  στη βάση ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της κατάστασης και μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο Μπάιντεν άλλαξε απότομα γνώμη το Σαββατοκύριακο. Το βράδυ του Σαββάτου σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα των εκλογών αλλά το απόγευμα της Κυριακής είπε στα ανώτερα στελέχη της ομάδας του ότι αποσύρεται.

"Χθες το βράδυ το μήνυμά του ήταν προχωρήστε τα όλα, με πλήρη ταχύτητα", είπε η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο υπό όρο ανωνυμίας. "Γύρω στη 1:45 μ.μ. (ώρα ΗΠΑ) σήμερα ο πρόεδρος είπε στα ανώτερα στελέχη του ότι άλλαξε γνώμη".

Τραμπ: Θα μου είναι πιο εύκολο να κερδίσω την Κάμαλα Χάρις

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο CNN ότι θα είναι πιο εύκολο να επικρατήσει της Καμάλα Χάρις στις εκλογές του Νοεμβρίου, σχολιάζοντας την είδηση ο Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε ως υποψήφιος του κόμματός του δίνοντας τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο Χάρις.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν "αποσύρεται όντας ο χειρότερος πρόεδρος μακράν στην ιστορία της χώρας".

Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

"Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω το χρίσμα για την υποψηφιότητα του προέδρου", δήλωσε. "Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα και να ενώσω το έθνος μας για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ".

Τσακ Σούμερ: Ο Μπάιντεν έβαλε τη χώρα, το κόμμα και το μέλλον μας πάνω από όλα

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ επαίνεσε τον Τζο Μπάιντεν χαιρετίζοντας "έναν μεγάλο πατριώτη" μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα για μια νέα προεδρική θητεία.

"Η απόφασή του προφανώς δεν ήταν εύκολη, αλλά έβαλε για άλλη μια φορά τη χώρα του, το κόμμα του και το μέλλον μας πάνω από όλα", τόνισε ο Σούμερ.

"Τζο, αυτή η μέρα δείχνει ότι είσαι μεγάλος πατριώτης", τόνισε.ου προφανώς δεν ήταν εύκολη, αλλά έβαλε για άλλη μια φορά τη χώρα του, το κόμμα του και το μέλλον μας πάνω από όλα", τόνισε ο Σούμερ.

Οι Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσαν με ανακοίνωσή τους ότι στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ