2024-07-23 12:00:02
Φωτογραφία για Η μάγισσα- Φλεγόμενη καρδιά: Με νέο καστ και πολύ δυνατές ιστορίες βάζουν πλώρη για μια συναρπαστική σεζόν
Οι ρόλοι έχουν κλείσει, οι ιστορίες τους έχουν ήδη αποτυπωθεί στο χαρτί και οι συντελεστές της σειράς έχουν ξεκινήσει το τηλεοπτικό ταξίδι τους στην ενετοκρατούμενη Μάνη, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Λεύτερη Χαρίτου, με στόχο το αποτέλεσμα που θα φτάσει στη μικρή οθόνη να καθηλώσει το κοινό.

Στη σειρά, Η μάγισσα- Φλεγόμενη καρδιά, πρόκειται να δούμε τους: Μαρία Κίτσου, Μελέτη Ηλία, Γιάννη Ποιμενίδη, Σπύρο Τσεκούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Έλενα Σαλαμπάση, Ελένη Σακκά, Εριφύλη Κιτζόγλου και Αλέξανδρο Πιεχόβακ.

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου κύκλου, οι δημιουργοί της σειράς, μέσα από ένα σημείωμά τους, μας έδωσαν μια πρώτη γεύση για τα όσα θα δούμε επί οθόνης στη συνέχεια. «Όπως η μέρα συνυπάρχει με τη νύχτα... η αγάπη με το μίσος... το καλό με το κακό... έτσι και για κάθε Κυπριανή θα υπάρχει πάντα μια Θεοφανώ. Κι αυτή η αλυσίδα δεν θα σπάσει ποτέ... Θα τη συναντάμε από την αρχή... μέχρι το τέλος του κόσμου. Στην αρχή αυτής της αλυσίδας είναι το επόμενο ταξίδι.


Στο μακρινό 1710, στην ενετόκρατούμενη Μάνη. Εκεί όπου οι δύο αυτές δυνάμεις δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά. Μια σύγκρουση που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα μας οδηγήσει μέχρι το 1910... όπου ένας απόγονος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι τελικά κατάρα. Θα "ναι, όμως, το τέλος του ταξιδιού; Σταματάει ποτέ, στ’ αλήθεια, αυτό το ταξίδι;», ανέφεραν, αποκαλύπτοντας το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ιστορία.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι στο δεύτερο κύκλο θα μάθουμε επιτέλους πώς ξεκίνησαν όλα. Η εκκίνηση, όμως, θα γίνει από το... μέλλον και συγκεκριμένα από το 1910, για να γυρίσουμε πάλι στο παρελθόν και να πάρουμε το νήμα της ιστορίας από την αρχή. Κι επειδή πολλά γράφονται για τον περιβόητο απόγονο που θα προσπαθήσει να βρει τις απαντήσεις, ένα είναι σίγουρο, αυτός δεν θα είναι ο γιος της Θεοφανώς και του Μάρκου. Με απλά μαθηματικά το σενάριο αυτό δεν βγαίνει, αφού ο πρώτος κύκλος έκλεισε με την κήρυξη της Επανάστασης στην Αρεόπολη του 1821, οπότε το 1910 θα είναι 89 ετών, άρα και πολύ μεγάλος για να ξεκινήσει αυτή την αναζήτηση.

Προφανώς, λοιπόν, πρόκειται για κάποιο δικό του απόγονο, ο οποίος έχει επίσης κληρονομήσει το χάρισμα αυτό και μέσα από τη σύντομη παρουσία του θα μάθουμε τόσο για τη δική του τύχη όσο και των υπόλοιπων ηρώων που κατάφεραν να επιβιώσουν από το μακελειό. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε σε κάποιες σκηνές και την Έλλη Τρίγγου, προκειμένου να συνδεθούν οι ιστορίες. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Ο χρόνος θα σταματήσει στο 1710, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ταραγμένη για τη Μάνη, για να εκτυλιχθούν οι ιστορίες των προγόνων της Κυπριανής και της Αναχίτ και να μάθουμε τα γεγονότα που οδήγησαν αυτές τις δύο γυναίκες σε μια ανελέητη κόντρα.

Πριν από την Κυπριανή και την Αναχίτ

Ο Βασίλης Τσεκούρας που απολαμβάναμε στο Μην αρχίζεις τη μουρμούρα θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς εποχής, Η μάγισσα- φλεγόμενη καρδιά

Όπως ήδη έχουν αποκαλύψει οι σεναριογράφοι, μέσα από αναδρομές του πρώτου κύκλου, στις 13 του μηνός Γυαλιστή (Ιουλίου) του 1732, η μητέρα της Κυπριανής, Λαζαρίνα, η οποία είχε κληρονομήσει το χάρισμα της δικής της μητέρας, που ήταν μάγισσα, ξεκίνησε να καταγράφει την ιστορία της σε ένα ημερολόγιο. Λίγο πριν πεθάνει, το 1758, ζήτησε από τον άντρα της Μανούσο, να κάψει το μπαούλο της, προκειμένου να μην πέσει το ημερολόγιό της στα χέρια της κόρης τους. Κάτι που, όμως, συνέβη τελικά κι έτσι η Κυπριανή μπήκε επίσης στον κόσμο των μαγισσών. Πολλά χρόνια μετά, το 1793, ο άντρας της Κυπριανής, Θράσος, επιστρέφει από το κούρσεμα με μοναδικό «λάφυρο» μια γυναίκα, την Αναχίτ, της οποίας έχει σκοτώσει τον άντρα. Η Κυπριανή είχε αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα με την ίδια και ο λόγος του ταξιδιού της ήταν για να αναζητήσει τις ρίζες της και να μάθει ποια ακριβώς είναι.

Άρα οι απαντήσεις που θα πάρουμε στο δεύτερο κύκλο θα προέρχονται από τους προγόνους της Κυπριανής και της Αναχίτ, των οποίων θα δούμε τις ιστορίες. Τι σχέση είχε η οικογένεια της μητέρας της Θεοφανώς με τη Μάνη; Είχε κάποια κόντρα η οικογένειά της με τους προγόνους της Κυπριανής; Ποια ήταν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της καθοριστικής συνάντησης των δύο μαγισσών, η οποία κατέληξε σε μια ανελέητη μάχη ανάμεσά τους; Μήπως η Αναχίτ ήταν απόγονος των Λασκαραίων κι αυτό ήταν που προσπαθούσε να μάθει επιστρέφοντας στη Μάνη; Και η φλεγόμενη καρδιά, που βρήκε ο Μισέλ στο τέλος του πρώτου κύκλου, μήπως ανήκει τελικά στη μητέρα της Κυπριανής; Το συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά στο τέλος Σεπτεμβρίου και υπόσχεται μυστήριο, σασπένς και πολλή αγωνία. 

Πηγή: Τηλεθεατής

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ