2024-07-30 21:58:56
Φωτογραφία για Αυλίδα: «Ένιωσα ένα πολύ δυνατό τράνταγμα, το τρένο έγειρε»
– Συγκλονιστική περιγραφή επιβάτη του τρένου που συγκρούστηκε με φορτηγό

«Δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα από το σοκ». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησε επιβάτης του τρένου που συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό, κοντά στην Αυλίδα, το απόγευμα της Τρίτης (30/7), χωρίς ευτυχώς να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

enikos.gr 

Στις 15:00 ξεκίνησε η αμαξοστοιχία 1551 απλό τον σταθμό της Χαλκίδας, με προορισμό την Αθήνα, κινούμενη με χαμηλή ταχύτητα κατά μήκος της θάλασσας. Όπως περιγράφει στο enikos.gr επιβάτης του προτελευταίου βαγονιού, 5 λεπτά αργότερα, στην περιοχή Γλυφά, το τρένο φρέναρε απότομα και «ένιωσα ένα πολύ δυνατό τράνταγμα. Έγειρε προς αριστερά, μάλλον βγήκε από τις ράγες, δεν καταλάβαμε τι έχει γίνει».

Το φορτηγό εξετράπη της πορείας του στον περιφερειακό δρόμο, και έπεσε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την διερχόμενη αμαξοστοιχία
. «Ήμασταν μέσα για περίπου 15 λεπτά, χωρίς φυσικά κλιματισμό. Ωστόσο, μας καθησύχασε ο συνοδός του τρένου. Λίγη ώρα αργότερα, έφτασε η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ και σιγά σιγά μας κατέβαζαν. Εγώ ήμουν ψύχραιμη, μέχρι την στιγμή που βγήκα έξω και είδα την νταλίκα που ήταν πεσμένη στην αμαξοστοιχία. Αν δεν είχε σταματήσει εκεί, σε δευτερόλεπτα θα είχαμε γίνει παρανάλωμα. Ήμασταν 130 επιβάτες μέσα. Τα μπροστά βαγόνια ήταν γεμάτα με παιδιά και εφήβους προσκόπους. Ο Θεός μας φύλαξε».

Η πυροσβεστική εκλήθη για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό των 130 επιβατών, ενώ στη συνέχεια δρομολογήθηκαν λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν ελαφρώς από την σύγκρουση, και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών διεξάγεται κανονικά στο τμήμα Αθήνα – Οινόη – Αθήνα. Τα δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα – Οινόη, όπου και αναμένονται καθυστερήσεις.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ