2024-08-01 11:06:35
Φωτογραφία για Τραγικό: Πέντε μαθητές σκοτώθηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στη Νότια Αφρική
Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν την Τετάρτη μετά από σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλα 20, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

punchng.com

Το ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα κοντά στο χωριό Mafube, κοντά στην πόλη Middelburg, περίπου 180 χιλιόμετρα (110 μίλια) βορειοανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένα τραγικό ατύχημα σε ισόπεδη διάβαση, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο και ένα τρένο… είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε παιδιών και τον τραυματισμό άλλων 20», επιβεβαίωσε η κυβερνητική ανακοίνωση.

«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πρωταρχικής σημασίας και είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε μια τέτοια απώλεια», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Mkhuleko Hlengwa.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο οδηγός του λεωφορείου τράπηκε σε φυγή μετά το ατύχημα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Ο μηχανοδηγός και το πλήρωμα δεν τραυματίστηκαν.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν άμεσα σαφή και διενεργείται έρευνα, ανέφεραν οι αρχές.

Η υπουργός Μεταφορών Barbara Creecy κάλεσε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου «να εντείνουν την εκστρατεία τους για την οδική ασφάλεια που περιλαμβάνει τη μεταφορά μαθητών, καθώς πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο δυστύχημα με (ένα) όχημα μεταφοράς μελετητών αυτόν τον μήνα».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ