2024-08-04 16:42:18
Φωτογραφία για Η NASA ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΕ την πρώτη κβαντική μνήμη στον κόσμο!

 



Η συνένωση λαμπρών μυαλών αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι είναι το κλειδί για την αποκάλυψη των μυστηρίων του Σύμπαντος. Οι ερευνητές ανέπτυξαν τεχνολογία που θα αποθηκεύει πληροφορίες μέσα σε ένα νέφος ατόμων.

Μαζί με την Infleqtion Inc. οι ερευνητές του Glenn Research Center της NASA στο Κλίβελαντ παρήγαγαν την πρώτη κβαντική μνήμη της NASA. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της NASA για τη δημιουργία ενός κβαντικού δικτύου μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλέστερες διαστημικές επικοινωνίες και, εν τέλει, σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.



Η κβαντική μνήμη αποθηκεύει πληροφορίες κωδικοποιημένες στην ύλη ή σε φωτόνια, τα οποία είναι μεμονωμένα σωματίδια του φωτός, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η μνήμη που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Glenn αποθηκεύει πληροφορίες σε ένα νέφος ατόμων που ψύχονται με λέιζερ και αργότερα τις απελευθερώνει ως φωτόνια.

Στη Γη, πολλά κβαντικά δίκτυα χρησιμοποιούν υποδομές οπτικών ινών. Ωστόσο, η κβαντική πληροφορία υποβαθμίζεται μετά από μόλις μερικές δεκάδες μίλια, περιορίζοντας σημαντικά το μέγεθος οποιουδήποτε μελλοντικού δικτύου. Η κβαντική μνήμη θα βοηθήσει στην επέκταση των κβαντικών δικτύων για την αποστολή πληροφοριών σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

«Εάν είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε κβαντική μνήμη στο Διάστημα, τότε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ελεύθερη διαστημική μετάδοση και να διευρύνουμε αυτές τις αποστάσεις για να καλύψουμε τη χώρα», δήλωσε ο Dr. Adam Fallon, κβαντικός επιστήμονας στο NASA Glenn.

Ένα κβαντικό δίκτυο μεγάλης κλίμακας θα επεξεργαζόταν τις πληροφορίες ταχύτερα, θα παρείχε καλύτερη ασφάλεια πληροφοριών και θα βελτίωνε την ακρίβεια του τρόπου με τον οποίο εξερευνούμε τον κόσμο σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό δίκτυο υπολογιστών.

«Έτσι, η κβαντική μπορεί να παρέχει στη NASA τη δυνατότητα να εξερευνήσει ή να αντιληφθεί πράγματα στο Διάστημα που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε με άλλο τρόπο κλασικά», δήλωσε ο Evan Katz, επιστήμονας στο NASA Glenn. «Παρόλο που τα κβαντικά δίκτυα βρίσκονται αρκετά μακριά, στο εδώ και τώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε αυτή τη μνήμη μέσω μιας SBIR διαδικασίας με την Infleqtion Inc. ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε περισσότερα για το πώς η κβαντική μνήμη επηρεάζει τα κβαντικά δίκτυα».

Η κβαντική ομάδα του Glenn σκοπεύει να μελετήσει και να βελτιώσει τη νέα τεχνολογία και στη συνέχεια να συνδέσει αυτά που έμαθε σε μοντέλα για να προσομοιώσει πώς θα λειτουργούσε σε ένα κβαντικό δίκτυο μεγάλης κλίμακας. Από εκεί και πέρα, σκοπεύουν να παρέχουν πληροφορίες στη NASA, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ώστε όλα τα μέρη να πλησιάσουν περισσότερο στο στόχο τους για την ανάπτυξη ενός κβαντικού δικτύου.

Η Infleqtion Inc. δημιούργησε την κβαντική μνήμη στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA Small Business Innovation Research/Small Business Technology Transfer (SBIR/STTR), το οποίο παρέχει χρηματοδότηση για την έρευνα, την ανάπτυξη και την επίδειξη καινοτόμων τεχνολογιών που ικανοποιούν τις ανάγκες της NASA και της εμπορικής αγοράς.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ