2024-08-08 16:30:04
Φωτογραφία για Εγκαταλείπει «Αυγή» και Κόκκινο ο ΣΥΡΙΖΑ!

 



Παραμένουν κρυμμένοι όσοι οδήγησαν με τις επιλογές τους την εφημερίδα «Αυγή» και τον σταθμό Στο Κόκκινο στον οικονομικό μαρασμό, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μεταθέτει τις ευθύνες στους εργαζομένους. Ευρωβουλευτές, βουλευτές που έχουν αλλάξει κόμμα, συνδικαλιστικά στελέχη και άλλα πρόσωπα του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει αποφάσεις και ισολογισμούς ζημιογόνους και μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφέρει πώς θα βοηθήσουν τους συναδέλφους, ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνουν τεράστιες αποζημιώσεις από τα κοινοβούλια.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν υπάρξει και νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διατηρηθεί στη ζωή για λίγο η Κυριακάτικη «Αυγή», ενώ ο σταθμός Στο Κόκκινο φαίνεται πως δεν έχει μέλλον.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση της, εμφανίζεται να «ξεκαθαρίζει επίσης ότι η αναγκαία συζήτηση για τη βιωσιμότητα της εφημ. ‘‘Η ΑΥΓΗ’’, της ιστοσελίδας της και του Ρ/Σ ‘‘105.5 Στο Κόκκινο’’ δεν μπορεί να διεξαχθεί με απλήρωτους τους εργαζόμενους και επομένως αναμένουμε την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας καθώς και των επιδομάτων αδείας»

. Και ενώ λοιπόν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεν ζητείται η συνδρομή των μηχανισμών προστασίας τους, όπως για παράδειγμα η Επιθεώρηση Εργασίας. Επίσης, το ΕΣΡ απέχει από τις εξελίξεις, αν και ο σταθμός Στο Κόκκινο λειτουργεί με ειδικό καθεστώς ως κομματικός και δεν πρόκειται απλώς για μία ιδιωτική επιχείρηση που εκπέμπει από μία συχνότητα. Θα μπορούσε το ΕΣΡ να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση και να ζητήσει εξηγήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Είναι θλιβερό ένα κόμμα που δηλώνει αριστερό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθεί σκληρές πολιτικές εναντίον εργαζομένων, θυμίζοντας άλλες εποχές στα media, ενώ θλιβερή είναι και η σιωπή των αποσκιρτησάντων στη Νέα Αριστερά, οι οποίοι όσο βρίσκονταν στο κόμμα, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, είχαν καθημερινή εμπλοκή και με τα δύο ΜΜΕ. Θυμίζουμε πως κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαζε «στοπ» στη χρηματοδότηση του συνόλου των εφημερίδων «για να τη σπάσει στον Παππά», από το γραφείο του οποίου, με τη σκληρή δουλειά του Λευτέρη Κρέτσου, είχε συνταχθεί το συγκεκριμένο σχέδιο επιδότησης των εντύπων. Πάνω από όλα, όμως, ξενίζει η στάση του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέφυγε να δώσει μία λύση στη χρηματοδότηση των εντύπων όσο ήταν πρωθυπουργός της χώρας. Αν είχε σηκώσει το τηλέφωνο για να απαιτήσει από τον υπουργό του να υπογράψει τον νόμο, όλα θα ήταν σήμερα διαφορετικά για το σύνολο των εντύπων στην Ελλάδα.

Πηγή: typologies.gr



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ