2024-08-09 08:12:39
Φωτογραφία για Το απίστευτο ταξίδι με τρένο μήκους 1.072 μιλίων που συνδέει 17,8 εκατομμύρια ανθρώπους σιδηροδρομικώς
Το όνομα αυτής της υπηρεσίας τρένων έχει εμπνευστεί από την επανένωση αυτής της χώρας μετά από έναν πόλεμο δύο δεκαετιών.

Το Reunification Express περιγράφεται από τον πάροχο του Vietnam Railways ως «διασκεδαστικός τρόπος για ταξίδια».(Εικόνα: GETTY-STOCK)

Εκατομμύρια τουρίστες, από ταξιδιώτες με σακίδιο μέχρι τουρίστες, κατευθύνονται στο Βιετνάμ κάθε χρόνο. Μόνο το 2023, η χώρα υποδέχθηκε 12,6 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, σύμφωνα με τη Γενική Στατιστική Υπηρεσία του Βιετνάμ.

Της Alice Scarsi 

express.co.uk

Ένας τρόπος που επιτρέπει στους παραθεριστές να εξερευνήσουν τη χώρα από βορρά προς νότο είναι το Reunification Express - μια σιδηροδρομική υπηρεσία που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Βιετνάμ ενώ κάνει πολλές άλλες στάσεις στη διαδρομή.

Το Reunification Express περιγράφεται από τον πάροχο του Vietnam Railways ως ένας «εξαιρετικός, διασκεδαστικός τρόπος ταξιδιού», που μεταφέρει τους πελάτες του από την πόλη Χο Τσι Μιν στο Ανόι και πέρα, μέσω των συνόρων με την Κίνα .


Αυτή η υπηρεσία, το όνομα της οποίας αναφέρεται στην επανένωση του Βορείου και του Νοτίου Βιετνάμ μετά τον πόλεμο, λειτουργεί στη σιδηροδρομική γραμμή Βορρά-Νότου και προσφέρει επίσης υπηρεσίες ολονύκτιας.

Οι τέσσερις τύποι ναύλων που προσφέρονται κυμαίνονται από σκληρά καθίσματα, τα φθηνότερα, έως μαλακές κουκέτες, τα πιο ακριβά και άνετα, τα οποία αποτελούνται από κουκέτες σε κοινόχρηστες καμπίνες.

Ενώ έχει τη δυνατότητα να συνδέσει περίπου 17,8 εκατομμύρια ανθρώπους - με την πόλη Χο Τσι Μιν να αριθμεί περισσότερους από 9,3 εκατομμύρια κατοίκους και το Ανόι 8,5 εκατομμύρια, ελάχιστοι τουρίστες στη χώρα επωφελούνται από το Reunification Express, σύμφωνα με μια αναφορά της Washington Post .

Αναφέροντας λεπτομερώς την εμπειρία της με αυτή την υπηρεσία πέρυσι, η Natalie B. Compton έγραψε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Όπως λέει ο ιστότοπός της, «δεν είναι το Orient Express» — ή το νέο πολυτελές τρένο Vietage 12 θέσεων του Βιετνάμ — αλλά το τρένο για όλους χρησιμοποιείται κυρίως από ντόπιους, αν και θα βρείτε και ξένους ταξιδιώτες».

Το τρένο κροταλίζει μερικές ιστορικές πόλεις στο Βιετνάμ και την εντυπωσιακή ακτογραμμή του, σταματώντας στους σταθμούς Da Nang και Hue μεταξύ άλλων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ