2024-08-09 13:07:11
Φωτογραφία για Gemini AI: Επεκτείνεται η χρήση του και σε εφήβους, με ηλικιακό όριο στην Ελλάδα

 



Η Google ανακοίνωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη Gemini είναι διαθέσιμη σε περισσότερους εφήβους παγκοσμίως στην τελευταία της ενημέρωση, με υποστήριξη για περισσότερες από 40 γλώσσες. Οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν υπερβολικά, καθώς το Gemini έχει εξοπλιστεί με πρόσθετες ρυθμίσεις και ασφαλιστικές δικλείδες.

Εκτός από τις διασφαλίσεις, οι έφηβοι θα περάσουν από μια "ειδική διαδικασία εγγραφής" για να τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν σωστά το Gemini και υπάρχει επίσης ένας οδηγός AI literacy για να μελετήσουν.

Σχολιάζοντας την επέκταση, η Google ανέφερε:

Το Gemini έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εφήβους. Μπορεί να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητα και να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν τα πάθη τους. Από την κατανόηση των σχολικών μαθημάτων μέχρι την αντιμετώπιση σημαντικών ορόσημων όπως η προετοιμασία για το πανεπιστήμιο, το Gemini είναι εδώ για να βοηθήσει τους εφήβους να μάθουν και να αναπτυχθούν.

Όταν η Google αναφέρει ότι οι έφηβοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το Gemini, αυτό γενικά σημαίνει ότι όλοι οι 13 ετών και άνω μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα με τη χώρα. Για παράδειγμα στην Ελλάδα το όριο είναι 15+, ενώ στην Κύπρο 14+.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές δικλείδες, το Gemini είναι ήδη αρκετά αυστηρό, ακόμη και για τους ενήλικες. Η Google έχει μια γενική απαγόρευση σε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική και ενώ ανταποκρίνεται, είναι επίσης αρκετά προσεκτική σε νομικά και ιατρικά θέματα.

Παρόλο που υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ικανότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης να βοηθά τα παιδιά να κλέβουν στις σχολικές εργασίες τους, εργαλεία όπως το Gemini μπορούν επίσης να είναι απίστευτα χρήσιμα για τη μάθηση. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε το Gemini για να μάθετε μια νέα έννοια και εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε, μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση με το chatbot για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες με συνεχόμενη ροή.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ