2024-08-17 07:45:26
Φωτογραφία για Ταξίδι με τρένο στην ΕΕ: Πώς μπορούν οι νέοι να ταξιδέψουν δωρεάν με τον σιδηρόδρομο
Μέσα από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι νεαροί ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από τα δωρεάν εισιτήρια και να διασχίσουν με τρένο την Ευρώπη.

Το ταξίδι με τρένο γίνεται όλο και πιο βολικό και βιώσιμο χάρη σε πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατα, τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανονισμοί για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) για να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα των σιδηροδρόμων και να γίνουν τα ταξίδια πιο οικολογικά, κάτι που συνεπάγεται καλύτερες και πιο αποδοτικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη.

cna.gr

Το ενωσιακό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των διασυνοριακών επιβατικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών μεγάλων αποστάσεων παίζει καίριο ρόλο σ’ αυτές τις προσπάθειες. Στόχος του είναι ο διπλασιασμός της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας υψηλής ταχύτητας έως το 2030 και ο τριπλασιασμός της έως το 2050. Το σχέδιο ξεκίνησε το 2021 με στόχο να αφαιρέσει τα εμπόδια, να βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα, να εκσυγχρονίσει τις επιβατικές σιδηροδρομικές υποδομές και να αυξήσει την ποιότητα των υπηρεσιών σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ.


Γρήγορη διασυνοριακή σύνδεση σε όλη την Ευρώπη με τρένο

Για να υποστηρίξει τα διασυνοριακά σχέδια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη στήριξη 10 πιλοτικών έργων της ΕΕ για την ανάπτυξη διασυνοριακών σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Τα έργα αυτά θα βελτιώσουν τις διασυνοριακές συνδέσεις σ’ όλη την Ευρώπη έτσι ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε γρηγορότερα, ευκολότερα και φθηνότερα.

Οι νεαροί ταξιδιώτες και οι νεαρές ταξιδιώτισσες μπορούν να ωφεληθούν ακόμα περισσότερο από το πρόγραμμα DiscoverEU, το οποίο συχνά προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε άτομα 18 χρονών για να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει την πολιτισμική ανταλλαγή και τονίζει τα περιβαλλοντικά οφέλη του ταξιδιού με τρένο. Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων ενδέχεται να δημοσιευτεί το φθινόπωρο 2024.

Τα δικαιώματα των επιβατών είναι επίσης σημαντικά για την ενωσιακή κοινή πολιτική μεταφορών. Η ΕΕ προστατεύει επαρκώς τους ταξιδιώτες σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Τα δικαιώματα των επιβατών της ΕΕ καλύπτουν καθυστερήσεις, ακυρώσεις και προβλήματα προσβασιμότητας.

Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να κάνει το ταξίδι με τρένο την πρώτη επιλογή των επιβατών, βελτιώνοντας τους κανονισμούς, δημιουργώντας φιλόδοξα σχέδια και στηρίζοντας ειδικά προγράμματα. Οι προσπάθειες αυτές έχουν ως στόχο να γίνει το ταξίδι με τρένο πιο βιώσιμο, αποδοτικό και να έχει καλύτερη συνδεσιμότητα σε όλη την Ευρώπη.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ