2024-08-19 11:57:18
Φωτογραφία για Πυρκαγιά στον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο της Ρωσίας σταμάτησε την κυκλοφορία για δύο ώρες (βίντεο)
Φωτιά ξέσπασε σε υποσταθμό του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου στο Μαριίνσκ της Σιβηρίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων για δύο ώρες. Η αιτία του συμβάντος αποδίδεται επίσημα σε τεχνική δυσλειτουργία.

Πυρκαγιά σε υποσταθμό έλξης του ρωσικού Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου στο Μαρίνσκ της Περιφέρειας Κεμέροβο. 19 Αυγούστου 2024. Στιγμιότυπο οθόνης: Telegram/Astra.

Γιούρι Ζόρια

euromaidanpress.com

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 19 Αυγούστου, μια πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαριίνσκ της Ρωσίας, στην περιφέρεια Kemerovo, στη Σιβηρία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υποσταθμό έλξης του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου, που συνδέει τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ρωσία και είναι ζωτικής σημασίας για τη στρατιωτική επιμελητεία της Ρωσίας.

Το Μαριίνσκ απέχει πάνω από 3.300 χλμ. από την Ουκρανία, καθιστώντας απίθανο ότι η φωτιά προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, καθώς η εμβέλειά τους έχει φτάσει μέχρι στιγμής μόλις τα 1.300 χιλιόμετρα. Εάν η πυρκαγιά συνδέθηκε με την Ουκρανία, η δολιοφθορά που αφορά ντόπιους είναι πιο εύλογη. Η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν επιχειρήσεις με στόχο τους σιδηροδρόμους της Σιβηρίας με εκρηκτικά.


« Πυρκαγιά και έκρηξη σε υποσταθμό έλξης του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου στο Μαρίνσκ της Περιφέρειας Κεμέροβο », έγραψε το ρωσικό κανάλι Telegram ChK-ORPU σε ένα βίντεο της πυρκαγιάς.

Ένα άλλο ρωσικό κανάλι Telegram, το Astra, ανέφερε αργότερα τη φωτιά σε «υποσταθμό έλξης του σιδηροδρόμου Krasnoyarsk» που άφησε το Mariinsk, στην περιφέρεια Kemerovo, χωρίς ρεύμα χθες το βράδυ.

« Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά κατασβέστηκε από ένα πυροσβεστικό τρένο, αλλά το περιστατικό κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία των τρένων για δύο ώρες », έγραψε η Astra.

Σύμφωνα με το Astra, η εισαγγελία μεταφορών είπε ότι η προκαταρκτική αιτία της πυρκαγιάς ήταν « τεχνική δυσλειτουργία».

Κατά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, καμία ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.



sidirodromikanea.blogspot.com



sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ