2024-08-21 22:30:55
Φωτογραφία για Ηλεκτρικό σφάλμα προκαλεί προβλήματα στους σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας της Μαδρίτης
Ένα νέο ηλεκτρικό σφάλμα στο σταθμό Chamartín της Μαδρίτης έχει φέρει σε αταξία τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας για άλλη μια φορά, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς την περιοχή της Βαλένθια.

Καθώς η κατάσταση στο σταθμό χειροτέρευε, η Renfe ανέλαβε άμεσα δράση εκτρέποντας ορισμένα από τα τρένα της στον σταθμό Atocha σε μια προσπάθεια να μετριάσει περαιτέρω διακοπές.

Σύμφωνα με τον Renfe, δύο τρένα υψηλής ταχύτητας —ένα από τη Βαλένθια και ένα άλλο από το Αλικάντε— έχουν ήδη μεταφερθεί στον σταθμό Atocha. Αυτή η απόφαση ελήφθη για να αποτραπεί περαιτέρω συμφόρηση και καθυστερήσεις στο Chamartín, το οποίο μαστίζεται από πολλά περιστατικά τους τελευταίους μήνες. Η ADIF, ο διαχειριστής σιδηροδρομικής υποδομής της Ισπανίας, φέρεται επίσης να βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες για να υιοθετήσει παρόμοια μέτρα.


Καθυστερήσεις και διακοπές

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, δύο τρένα που διαχειριζόταν η Renfe και με προορισμό την κοινότητα της Βαλένθια επηρεάστηκαν από την ηλεκτρική βλάβη. Ένα τρένο καθυστέρησε 48 λεπτά, ενώ ένα άλλο σημείωσε καθυστέρηση 30 λεπτών. Η βλάβη στο Chamartín επηρέασε τρεις βασικές γραμμές—19, 20 και 21—που χρησιμοποιούνται από τρένα υψηλής ταχύτητας εντός και εκτός Μαδρίτης από τις 3:35 μ.μ. Ευτυχώς, άλλες γραμμές, με αριθμό 14 έως 18, παρέμειναν σε λειτουργία.

Για τη διαχείριση της κρίσης, ένα πρωτόκολλο έξι σημείων έχει ενεργοποιηθεί στο σταθμό Chamartín:

• Ρύθμιση πρόσβασης επιβατών: Λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού κατά τις ώρες επιβίβασης.

• Αυξημένες περιπολίες ασφαλείας: Έχει αναπτυχθεί πρόσθετο προσωπικό ασφαλείας για να βοηθήσει τους επιβάτες.

• Περισσότεροι Βοηθοί Επιβατών: Ο αριθμός των επαγγελματιών που είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τους επιβάτες έχει αυξηθεί.

• Ενισχυμένες δημόσιες ανακοινώσεις διεύθυνσης: Παρέχονται συχνές ενημερώσεις για την ενημέρωση των επιβατών.

• Βοήθεια για Ευάλωτους Επιβάτες: Έχουν ενεργοποιηθεί ειδικές υπηρεσίες για την υποστήριξη επιβατών με προκλήσεις κινητικότητας.

• Συμμετοχή των Σωμάτων Κρατικής Ασφάλειας: Η Εθνική Αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης μιας κινητής ταξιαρχίας και μιας μονάδας επέμβασης, έχει κληθεί να διατηρήσει την τάξη.

Τα συνεχιζόμενα ζητήματα στο σταθμό Chamartín εγείρουν ανησυχίες τόσο στους ταξιδιώτες όσο και στους αξιωματούχους. Ενώ η άμεση εκτροπή των τρένων στο Atocha προσφέρει κάποια ανακούφιση, η κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη για μια πιο μόνιμη λύση στα προβλήματα υποδομής που μαστίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Μαδρίτης.

Συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν για ενημερώσεις και να επιτρέπουν επιπλέον χρόνο ταξιδιού καθώς αναμένονται περαιτέρω καθυστερήσεις και αλλαγές μέχρι να επιλυθεί πλήρως η ηλεκτρική βλάβη.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ