2024-08-29 11:33:56
Φωτογραφία για Η υπέροχη ανακαίνιση ενός παραδοσιακού κτίσματος στην Σίκινο
Μετά από λεπτομερή μελέτη των μορφολογικών στοιχείων του παλαιού κτίσματος η αρχιτεκτονική παρέμβαση στόχευε στην απόλυτη διατήρηση της αρχικής του μορφής, εξωτερικά και εσωτερικά, χωρίς καμία αλλοίωση της ταυτότητάς του. Η εξαιρετική αναδιαμόρφωση είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kapsimalis architects. 

Το σπίτι βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Χωριό στη Σίκινο, με θέα το Αιγαίο πέλαγος και το άγριο και ξηρό τοπίο της Σικίνου. 

Οι χώροι έχουν διατηρήσει τις αρχικές χρήσεις τους, με ελάχιστες τροποποιήσεις, προκειμένου να εξυπηρετούν λειτουργικότερα τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των ενοίκων.



Το εξωτερικό κέλυφος του σπιτιού διασώθηκε όπως ακριβώς ήταν, σε κυβικό σχηματισμό και κατάλευκο χρώμα, όλα τα αποτυπώματα του παρελθόντος στην επιφάνειά του.

Τα ανοίγματα ακανόνιστα τοποθετημένα, κυρίως για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του εσωτερικού και να προστατεύουν το σπίτι από τις καιρικές συνθήκες αντικαταστάθηκαν διατηρώντας όμως το αρχικό τους σχήμα και απόχρωση.


Ελαφρά αναπροσαρμόστηκαν η γεωμετρία και δομή του εσωτερικού χώρου, έτσι ώστε οι συνδέσεις μεταξύ των χώρων να είναι απόλυτα λειτουργικές, αλλά και εξωτερικοί χώροι ως προς τα σημεία αναψυχής και φύτευσης διατηρώντας όμως σε κάθε σημείο την απόλυτα παραδοσιακή ταυτότητα χωρίς κανένα επιτηδευμένο στοιχείο.  



Σε απόλυτη αρμονία με την αρχιτεκτονική και την ιστορία του χώρου και η εσωτερική του λιτή διακόσμηση με έπιπλα - αντικείμενα από φυσικά υλικά και γήινες αποχρώσεις.  

ΠΗΓΗ:

thegreekfoundation.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ