2024-09-01 08:15:53
Φωτογραφία για Κτηματολόγιο: Απλοποιούνται οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

 



Γρήγορα, πιο εύκολα και πιο απλά σε σχέση με το παρελθόν, προβλέπει να διεκπεραιώνονται πλέον οι διαδικασίες στο Κτηματολόγιο, μετά και την ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου που έθεσε από την Παρασκευή σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το σχέδιο νόμου καταργεί την έγχαρτη διαδικασία, με νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα δίνει λύση στο 1/3 του χρόνου, ενώ περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις με τις οποίες επιστρέφει για παράδειγμα στους κατόχους τους οικόπεδα που είχαν χαρακτηριστεί δασικά μετά από προσφυγές και διαιτησία, ενώ είχαν αποχαρακτηριστεί και ο πρώην ιδιοκτήτης τους δεν μπορούσε να τα διεκδικήσει.



Ειδικότερα, πρόκειται για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις για τη λειτουργία του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ στόχος είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα του ίδιου μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του in.gr πατώντας εδώ 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ