2024-09-02 16:13:55
Φωτογραφία για Πιο βολικά και βιώσιμα ταξίδια με τρένο στην ΕΕ
Το ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη γίνεται πιο βολικό και βιώσιμο χάρη στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΕΕ. Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανονισμοί για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής συνδεσιμότητας και για πιο πράσινες μετακινήσεις. Αυτό σημαίνει καλύτερες και πιο αποτελεσματικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη.

Το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την ενίσχυση των υπεραστικών και διασυνοριακών σιδηροδρομικών μεταφορών επιβατών αποτελεί βασικό μέρος αυτών των προσπαθειών. Στόχος του είναι να διπλασιάσει την κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας έως το 2030 και να την τριπλασιάσει έως το 2050 . Το σχέδιο αυτό, το οποίο ξεκίνησε το 2021, επικεντρώνεται στην άρση των εμποδίων, στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας, στον εκσυγχρονισμό των επιβατικών σιδηροδρομικών υποδομών και στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών σε όλες τις χώρες της ΕΕ.


Για την περαιτέρω υποστήριξη των διασυνοριακών ταξιδιών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη στήριξή της σε 10 πιλοτικά έργα για την ενίσχυση των διασυνοριακών σιδηροδρομικών υπηρεσιών . Αυτό θα βελτιώσει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την ΕΕ και θα κάνει τα ταξίδια πιο γρήγορα, ευκολότερα και πιο οικονομικά.

Οι νέοι ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από το πρόγραμμα DiscoverEU , το οποίο προσφέρει τακτικά δωρεάν ταξιδιωτικά δελτία σε 18χρονους για να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο . Αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τονίζει τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των σιδηροδρομικών ταξιδιών. Η επόμενη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο του 2024.

Τα δικαιώματα των επιβατών αποτελούν επίσης σημαντικό επίκεντρο της πολιτικής μεταφορών της ΕΕ. Οι ταξιδιώτες στην Ευρώπη είναι καλά προστατευμένοι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Τα δικαιώματα των επιβατών της ΕΕ καλύπτουν καθυστερήσεις, ακυρώσεις και ζητήματα προσβασιμότητας.

Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να κάνει τα ταξίδια με τρένο κορυφαία επιλογή βελτιώνοντας τους κανονισμούς, δημιουργώντας φιλόδοξα σχέδια και υποστηρίζοντας ειδικά προγράμματα. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν να καταστήσουν τα σιδηροδρομικά ταξίδια πιο βιώσιμα, αποτελεσματικά και συνδεδεμένα σε όλη την Ευρώπη.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ