2024-09-06 10:25:41
Φωτογραφία για Κοσμοσυρροή στο Τραίνο του Πηλίου;
Κοσμοσυρροή στο Τραίνο του Πηλίου; Ε, τότε ας διατηρήσουμε το ένα δρομολόγιο την ημέρα!

Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Αγαπητά Σιδηροδρομικά Νέα

Το έχω γράψει χιλιάδες φορές, έχουν βγάλει καπνούς τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό μου, αλλά στις εν Ελλάδι Σιδηροδρομικές Εταιρείες, αλλά και των αρμοδίων και υπηρεσιακών παραγόντων των Ελληνικών Σιδηροδρόμων ΔΕΝ ιδρώνει το αυτάκι τους! 

Χρόνια τώρα γίνεται χαμός στο τραίνο του Πηλίου, κόσμος πολύς μένει στις αποβάθρες κοιτώντας να αναχωρεί ο ένας και μοναδικός συρμός πλήρης επιβατών και να μένουν εκτός δρομολογίου και χωρίς δυνατότητα επιβίβασης, αλλά ούτε συζήτηση για προμήθεια νέου, σύγχρονου τροχαίου υλικού γίνεται, ούτε, φυσικά για αύξηση των δρομολογίων, αξιοποιώντας και τη δεύτερη δηζελομηχανή (άραγε μια ποια βαγόνια;)

Κοσμοσυρροή φέτος στο τρενάκι του Πηλίου-Πόσοι έκαναν τη γραφική διαδρομή με τον Μουτζούρη - Magnesia News


Πόσες προτάσεις έχω αποστείλε στο παρελθόν, μέσω του εξαιρετικού σας ιστοτόπου, για αξιοποίηση τροχαίου υλικού που σήμερα στέκεται ανενεργό, για κατασκευή βαγονιών με αξιοποίηση εξαρτημάτων και ανταλλακτικών από τροχαίο υλικό που σήμερα ακινητεί, για προμήθεια ηλεκτροκίνητων συρμών (αυτοκινηταμαξών) μπαταρίας, για αγορά μεταχειρισμένου τροχαίου υλικού από τη δυτική ή πρώην ανατολική ευρώπη για πλάτος γραμμής 75 εκ. και μετατροπής των φορείων για γραμμή 60 εκ.!

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει παρά μόνο ευχολόγια και εκθέσεις ιδεών!

Αλήθεια, τι θα πρέπει να γίνει για να πειστούν οι αρμόδιοι να λύσουν αυτό το πρόβλημα; Να παίζουν ξύλο μέχρι θανάτου οι υποψήφιοι επιβάτες στις αποβάθρες των Άνω Λεχωνίων;

Με εκτίμηση Σ. Βενέτης

Υ.Γ.: Φανταστείτε πόση θα ήταν η επιβατική κίνηση αν λειτουργούσε και η υπόλοιπη μισή διαδρομή, δηλαδή από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου έως εκείνον των Άνω Λεχωνίων! Αλλά γιατί να ενδιαφέρει αυτό τους αρμοδίους; Μήπως θα είχαν να κερδίσουν τίποτα αν λειτουργούσε και η υπόλοιπη διαδρομή;;;
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ