2024-09-07 11:30:04
Φωτογραφία για Το Νetflix φοβήθηκε την Τουρκία για την σειρά Famagusta - Οριστικά εκτός Τουρκίας κι απο άλλες χώρες – Τι είπε ο Κούλλης Νικολάου;
Εκτός Netflix στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες θα μείνει η σειρά Famagusta, η ένταξη της οποίας στην πλατφόρμα ξεσήλωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στα Κατεχόμενα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συβουλίου, Εμπουμπεκίρ Σαχίν.  

Η απόφαση είναι οριστική για τη σειρά Famagusta η οποία επρόκειτο να προβληθεί μέσω της πλατφόρμας του Netflix και στην Τουρκία. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η κορυφαία σειρά θα προβληθεί στη γειτονική χώρα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Τουρκίας:

«Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο διοργάνωσε την απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επετεύχθη συμφωνία να μην μεταδοθεί η παραγωγή. Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».


O Κούλλης Νικολάου, υπεύθυνος παραγωγής της σειράς δήλωσε: «Ότι ξέρετε εσείς, ξέρω κι εγώ. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Εμένα όμως δεν με ξενίζει η πιθανότητα να ισχύει γιατί η Τουρκία είναι πανίσχυρη».

Η σειρά «Famagusta», πραγματεύεται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη της Αμμοχώστου κατά του Αττίλα το 1974, με την Τουρκία να κάνει λόγο για μια αφήγηση βασισμένη στους ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς που δεν συμπίπτουν με τα γεγονότα της ιστορίας.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ