2024-09-07 22:15:15
Φωτογραφία για Ο Χρήστος Σταϊκούρας για εισιτηριοδιαφυγή,  προαστιακό της δυτικής Θεσσαλονίκης και σιδηρόδρομο
Την ανάγκη μείωσης της εισιτηριοδιαφυγής υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαιρετίζοντας εκδήλωση του Υπερταμείου, στα εγκαίνια του περιπτέρου του, στην 88η ΔΕΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η εικόνα 80% εισιτηριοδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη δεν γίνεται ανεκτή από τις 30 Νοεμβρίου και μετά, οπότε παραδίδεται το μετρό στους πολίτες. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι σε όλους τους άλλους πολίτες που πληρώνουν και αυτό είναι ευθύνη πρωτίστως των διοικήσεων των φορέων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σταϊκούρας για τον προαστιακό της δυτικής Θεσσαλονίκης

Για τον προαστιακό της δυτικής Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι το έργο θα προχωρήσει και θα συμπληρώσει το μετρό γιατί ξεκινάει από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό. «Θα έχει 7 στάσεις αρχικά, ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει μέσα στο 2025 και ήδη οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι- 53,4 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ. Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο, τέσσερα επενδυτικά σχήματα», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το έργο συνδέεται και με την προβλήτα 6 του λιμανιού.


Γενικά για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε: «Δικαίως οι συμπατριώτες μας εδώ δεν μας εμπιστεύονται. Θεωρούν ότι διαχρονικά είμαστε αναξιόπιστοι απέναντι σε χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις. Εκτιμώ, ότι ξεκινούμε αυτό να το αλλάζουμε».

«Εξασφαλίστηκε σημαντική χρηματοδότηση για τον σιδηρόδρομο»

Για τον σιδηρόδρομο επισήμανε ότι εξασφαλίστηκε σημαντική χρηματοδότηση και ενδεικτικά ανέφερε ότι υπήρξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για το σιδηροδρομικό κομμάτι Τοξότες - Καρβάλη, εξασφαλίστηκαν πόροι για την ενίσχυση των δομών και των υποδομών στο κομμάτι Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας και βρέθηκαν πόροι για την ολοκλήρωση του έργου Πύθιο - Ορμένιο ώστε να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για το έργο Αλεξανδρούπολη - Πύθιο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ