2024-09-14 07:11:59
Φωτογραφία για Επίθεση UAV από Ουκρανικό Στρατό Καταστρέφει Ρωσικό Πετρελαϊκό Τρένο στην Περιοχή Zaporizhzhia



Η Επίθεση και οι Συνέπειές της



Σύμφωνα με ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου "Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της περιοχής Zaporizhzhia" μέσω Telegram, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε επίθεση με UAV σε ρωσικό πετρελαϊκό τρένο στην περιοχή Zaporizhzhia, κοντά στο Tokmak. Το τρένο, που μετέφερε προϊόντα πετρελαίου, υπέστη σοβαρές ζημιές από την επίθεση.

Η φωτιά που προκλήθηκε από την επίθεση κατασβέστηκε μόνο το πρωί της επόμενης ημέρας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 52 πυροσβέστες και 18 μονάδες εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροσβεστικού τρένου. Παρά την καταστροφή, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Το κάψιμο κατεστραμμένου τρένου με προϊόντα πετρελαίου. Πηγές φωτογραφιών: Υπουργείο Πολιτικής Άμυνας, Έκτακτης Ανάγκης και Αρωγής σε Καταστροφές

Προηγούμενες Επιθέσεις με UAV

Αυτή η επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Στα τέλη Ιουνίου, η Attack Drone Company "Ronins" της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας είχε δημοσιεύσει βίντεο από μια προηγούμενη επίθεση σε ρωσικό τρένο με χρήση drone FPV. Η ίδια μονάδα επανέλαβε τις επιθέσεις και τον Αύγουστο, εστιάζοντας ξανά σε τρένα και χρησιμοποιώντας άδειες σιδηροδρομικές αποβάθρες ως μέτρα προστασίας κατά των νάρκων.

Στρατηγικές Επιθέσεις και Στρατηγική Αντίκρουση

Η Attack Drone Company "Ronins" της 65ης Ταξιαρχίας φαίνεται να έχει αναπτύξει στρατηγικές επιθέσεων με UAV για την εξουδετέρωση ρωσικών στόχων. Παρόμοιες στρατηγικές περιλαμβάνουν την αποφυγή άμεσων χτυπημάτων σε κρίσιμα τμήματα του τρένου, χρησιμοποιώντας άδειες πλατφόρμες για να μειώσουν την καταστροφή σε πολύτιμα φορτία ή ατμομηχανές.

Επιθέσεις και Αποδόσεις στον Σιδηρόδρομο

Επιπλέον, η καταστροφή του ρωσικού ραντάρ 1L260 Zoopark-M1 από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το τέλος Αυγούστου αναδεικνύει την ικανότητα της Ουκρανίας να στοχεύει με ακρίβεια στρατηγικούς στόχους χρησιμοποιώντας drones και πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις με UAV και οι στρατηγικές αποδόσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο υπογραμμίζουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης και τη σημασία των τεχνολογικών εξελίξεων στη σύγχρονη στρατιωτική τακτική.

Σχετικές Φωτογραφίες και Βίντεο

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο της επίθεσης, που παρέχονται από το Υπουργείο Πολιτικής Άμυνας, Έκτακτης Ανάγκης και Αρωγής σε Καταστροφές, αποτυπώνουν τη φωτιά και την καταστροφή του τρένου, ενώ δίνουν μια σαφή εικόνα της κλίμακας της ζημιάς.

Το κάψιμο κατεστραμμένου τρένου με προϊόντα πετρελαίου. Πηγές φωτογραφιών: Υπουργείο Πολιτικής Άμυνας, Έκτακτης Ανάγκης και Αρωγής σε Καταστροφές

Σιδηροδρομικά Νέα

sidirodromikanea.blogspot.com

Πληροφορίες από: mil.in.ua


sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ