2024-09-20 08:16:52
Φωτογραφία για Η τεχνολογία AI ως ασπίδα για την προστασία των ελαιόδεντρων από τα παράσιτα

 



Η υγεία του ελαιώνα αποτελεί σήμερα θεμελιώδες στοιχείο στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Τα παράσιτα, όπως η μύγα της ελιάς και οι ασθένειες που προσβάλλουν τους ελαιώνες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές απώλειες στην παραγωγή, να υποβαθμίσουν το τελικό προϊόν, το ελαιόλαδο και, ως εκ τούτου, να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα του ελαιοκομικού κλάδου αλλά το εισόδημα των παραγωγών.

Με τεχνητή όραση, θα εντοπίζεται η παρουσία και η κίνηση των παρασίτων, θα τα μετράει και θα εξετάζει τις κλιματικές μεταβλητές

Ειδικά, στο σημερινό πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, όπου η διακίνηση αγαθών από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη είναι πραγματικότητα, η είσοδος νέων παρασίτων αποτελεί πραγματική απειλή για τη διατήρηση της βέλτιστης φυτοϋγειονομικής κατάστασης των ελαιώνων κάθε παραγωγικής περιοχής.

Έτσι, μια ομάδα Ισπανών, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες, παραγωγούς, τεχνολόγους, γεωργικούς συμβούλους, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν εργαλείο με το οποίο θα προβλέπουν τους πιθανούς κινδύνους, από τους οποίους μπορεί να επηρεαστεί ο ελαιώνας.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ