2024-09-22 19:22:48
Φωτογραφία για Ο EMA συνιστά την επέκταση της ένδειξης του εμβολίου κατά του mpox στους εφήβους
Ο EMA συνέστησε την επέκταση της ένδειξης του εμβολίου Imvanex κατά της ευλογιάς των Πιθήκων (Mpox) σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η απόφαση βασίστηκε σε μελέτη η οποία κατέδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση του εμβολίου στους εφήβους ήταν παρόμοια με αυτή των ενηλίκων.

Ειδικότερα, το εμβόλιο Imvanex έχει ήδη εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την προστασία από την ευλογιά, την ευλογιά mpox και τη νόσο που προκαλείται από τον ιό σε ενήλικες. Συγκεκριμένα, περιέχει μια ιδιαίτερα εξασθενημένη μορφή ενός ιού που ονομάζεται «τροποποιημένος ιός της Ankara» (MVA-BN), ο οποίος είναι συγγενής με τον ιό της ευλογιάς.

Σύσταση για επέκταση χρήσης

Η Επιτροπή Φαρμάκων για τον άνθρωπο (CHMP) του EMA στήριξε τη σύσταση για την επέκταση της χρήσης του Imvanex στους εφήβους στα ενδιάμεσα αποτελέσματα μιας μελέτης καθώς συνέκρινε την ικανότητα του εμβολίου να δημιουργεί ανοσολογική απόκριση (να παράγει αντισώματα ειδικά για τον ιό) σε 315 εφήβους και σε 211 ενήλικες. Η ανοσολογική απόκριση στους εφήβους ήταν παρόμοια με αυτή των ενηλίκων.

  

Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ