2024-09-23 08:29:16
Φωτογραφία για 30+ Προτάσεις διακόσμησης με βοηθητικά τραπεζάκια σαλονιού
Τα βοηθητικά τραπεζάκια, παρά το μικρότερο μέγεθός τους σε σχέση με το κεντρικό τραπέζι, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην συνολική σχεδίαση και την λειτουργικότητα του σαλονιού και με την σωστή αξιοποίησή τους και διακοσμητικά μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την συνολική αισθητική του χώρου.

Ο τύπος του επίπλου θα πρέπει να επιλεγεί ανάλογα με το αν πρόκειται για αποκλειστικά διακοσμητικά ή και χρηστικά έπιπλα οπότε και για να είναι λειτουργικά θα πρέπει το ύψος τους να εναρμονίζεται με εκείνο του καθίσματος που εξυπηρετούν. 

 

Η πιο τυπική διάταξη σαλονιού που περιλαμβάνει βοηθητικά τραπεζάκια είναι εκείνη που διέθεταν παλαιότερα τα κλασικά σαλόνια, που περιελάμβαναν δύο τραπεζάκια μικρότερου μεγέθους στον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό με το κεντρικό τραπέζι.  

Η διάταξη αυτή είναι ιδιαίτερα λειτουργική για χώρους με αρκετά καθίσματα σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ ασφαλώς χωρίς την αυστηρότητα του κλασικού ύφους μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρους οποιουδήποτε διακοσμητικου ύφους ακόμη και με τραπέζια εντελώς ανόμοια μεταξύ τους. 



Οι πιο συνήθεις θέσεις για τα βοηθητικά τραπέζια είναι στο πλάϊ ή στο πίσω μέρος καθισμάτων, ανάλογα με την γενική διάταξη των επίπλων αλλά και την χρήση του εξυπηρετεί κάθε τραπεζάκι.

Η πλάτη του καναπέ είναι ένα σημείο στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο μικρά αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους/μήκους τραπέζια και να λειτουργούν διακοσμητικά, ως διαχωριστικά του χώρου ή και ως μικρά έπιπλα αποθήκευσης ανάλογα με τον σχεδιασμό τους. 

Χρήση βοηθητικού τραπεζιού σε οποιοδήποτε σημείο του σαλονιού μπορούν να εξυπηρετήσουν και άλλου τύπου έπιπλα/αντικείμενα όπως μπαούλα, ξύλινα κουτιά ή μεγάλα κλειστά καλάθια. 

Μικροί μπουφέδες, τραπέζια κονσόλες κλπ επίσης μπορούν, ανάλογα με την απόσταση που θα τοποθετηθούν από τα κεντρικά καθίσματα του σαλονιού, να χρησιμοποιηθούν σαν ένα πρόσθετο βοηθητικό τραπέζι που ταυτόχρονα θα λειτουργεί πολύ ιδιαίτερα και διακοσμητικά. 

Ο συνδυασμός βοηθητικών τραπεζιών με πολυθρόνες είναι επίσης μια επιλογή ιδιαίτερα λειτουργική και προσφέρεται για την δημιουργία μιας ιδιαίτετρα ατμοσφαιρική "γωνιάς" ακόμη και σε διαφορετικό διακοσμητικό ύφος σε σχέση με τα υπόλοιπα έπιπλα. 

Ανάλογα με την γενική διάταξη του χώρου και με πολυθρόνες μπορούν να συνδυαστούν τόσο μικρά όσο και μεγαλύτερα τραπέζια.

Το σχήμα και το υλικό κατασκευής των βοηθητικών τραπεζιών δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί τα αντίστοιχα του κεντρικού τραπεζιού του σαλονιού, αντίθετα πρόκειται για έπιπλα που μπορούν διακοσμητικά να είναι εντελώς "αυτόνομα". 

Έτσι ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμο τραπέζι σαλονιού μπορεί να συνδυαστεί με στραγγυλά ή οβάλ βοηθητικά τραπεζάκια και αντίστροφα. 

Σε μικρά σαλόνια στα οποία έχει επιλεγεί ένα μεγάλου όγκου και ιδιαίτερης αισθητικής κεντρικό τραπέζι ιδανικά ως βοηθητικά είναι τα μικρού μεγέθους και πολύ απλού σχεδιασμού ξύλινα τραπεζάκια, έτσι που το κεντρικό τραπέζι να ανανδεικνύεται και ο χώρος να μην "ασφυκτιά". 

Μια επίσης ιδιαίτερα πρακτική λύση για μικρά σαλόνια είναι η χρήση αποκλειστικά μικρών βοηθητικών τραπεζιών, εύκολα μετακινούμενων, ένα εκ των οποίων θα μπορεί όποτε χρειάζεται να χρησιμοποιείται ως κεντρικό τραπέζι. 

Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση που θα τοποθετηθεί ένα βοηθητικό τραπεζάκι σαλονιού, εκτός των άλλων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακοσμητικά και για την ανάδειξη ιδιαίτερων αντικειμένων όπως πορσελάνες, κεραμικά κλπ συλλογές μικρών ή μεγαλύτερων αντικειμένων κλπ. 

Τα επιτραπέζια φωτιστικά που με την κατάλληλη ένταση φωτισμού δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα και διακοσμητικά προσθέτουν ύψος στο σημείο που θα τοποθετηθούν, είναι μια από τις πιο "ασφαλείς" διακοσμητικά επιλογές για τα βοηθητικά τραπέζια. 

Κάθε τύπου τέτοιο βοηθητικό τραπέζι, ειδικά να βρίσκεται τοποθετημένο κοντά σε παράθυρο, είναι το ιδανικό σημείο και για την τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

pinterest.com/soulouposeto


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ