2024-09-23 10:53:41
Φωτογραφία για ΠΦΣ για δηλώσεις Σκυλακάκη που άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή φαρμακοποιών σε ελλείψεις φαρμάκων
Δελτίο Τύπου

         Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε μέσο μαζικής ενημέρωσης ο Πρόεδρος των Ιδιωτών Φαρμακεμπόρων κ. Σκυλακάκης, άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή συναδέλφων φαρμακοποιών σε ελλείψεις φαρμάκων.

         Σας κοινοποιούμε  επιστολή ιδιωτικής φαρμακαποθήκης, προς συνεταιριστικές  Φαρμακαποθήκες, στις οποίες    κοινοποιεί  λίστα με φαρμακευτικά σκευάσματα προς εξαγωγή τα οποία είναι στο σύνολό τους ελλειπτικά και έχουν μεγάλη ζήτηση από τους χονδρέμπορους του εξωτερικού. Στην επιστολή αυτή της ιδιωτικής φαρμακαποθήκης, που ουσιαστικά συμπεριφέρεται ως αμιγώς εξαγωγική εταιρεία, ενημερώνει ότι ζητάει φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, ιδιαίτερα φάρμακα που είναι ελλειπτικά αλλά μπορούν να εξαχθούν, για τα οποία οι φαρμακαποθήκες που θα τα συγκεντρώσουν και θα τα αποστείλουν όπως αναφέρει, θα έχουν μεγάλη κερδοφορία και αυξημένη ρευστότητα. Επισημαίνουμε ότι:

Το 80% των φαρμάκων της λίστας είναι ελλειπτικά ή σε καθεστώς περιορισμένης  διάθεσης !Η πλειοψηφία των εξαγώγιμων φαρμάκων έχει κερδοφορία, όπως αποδεικνύεται από την λίστα, από 35% έως 200% !Για πρώτη φορά στα χρονικά εξάγονται εμβόλια ( !! )που τα περισσότερα από αυτά είναι ελλειπτικά, π.χ. το Bexsero. 


         Αποδεικνύεται κατά αυτό τον τρόπο ότι η αξιοπιστία ορισμένων ιδιωτών Φαρμακαποθηκαρίων να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Υπουργείο Υγείας, περί εξαγωγών μόνο των πλεοναζόντων ποσοτήτων σε φάρμακα αφού πρώτα εξασφαλιστεί η φαρμακευτική αγωγή του Έλληνα ασθενή, είναι ανύπαρκτη. 

Και  ότι επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην κρίση και στην προαίρεση τους  για  κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας

         Ζητάμε από τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να λάβει άμεσα μέτρα πατάσσοντας τις αθέμιτες και ανεπίτρεπτες αυτές πρακτικές, οι οποίες πλήττουν βαθύτατα τη δημόσια υγεία, το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενή!

         Κοινοποιούμε την επιστολή της ιδιωτικής φαρμακαποθήκης τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση  κάθε ελεγκτικού μηχανισμού και την λίστα φαρμάκων στην οποία αναφέρονται τα υψηλά ποσοστά κέρδους, η ζήτηση των μεγάλων ποσοτήτων  και οι ονομασίες των φαρμάκων και των εταιρειών.

Το παρόν Δελτίο Τύπου και τα αναφερθέντα στοιχεία θα κοινοποιηθούν  στον Πρόεδρο του ΕΟΦ και στον Υπουργό Υγείας .

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ