2024-09-25 12:29:56
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛ.ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ



Προς : Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ, κα Τσούμα Νίκη

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται εντονότατα για την απόφαση της υπηρεσίας σας να διακόψει τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από το βράδυ της Παρασκευής 27.09.2024 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29.09.2024.

Κατανοούμε την αναγκαιότητα της αναβάθμισης των προγραμμάτων της ΗΔΙΚΑ για βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχουμε όμως τονίσει επανειλημμένα ότι είναι αδιανόητο να πραγματοποιείται αυτό στο τέλος κάθε μήνα, όταν οι υποχρεώσεις των φαρμακείων πολλαπλασιάζονται λόγω της αυξημένης προσέλευσης συνταξιούχων και μισθωτών ασφαλισμένων, μετά και την πρόσφατη πληρωμή τους.

Προβληματιζόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία το Σαββατοκύριακο, με σαφέστατη επιδείνωση του προβλήματος κατά τις ώρες της διημέρευσης και διανυκτέρευσης.



Είναι επιβεβλημένο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Υπηρεσία σας, ώστε να παραδοθεί το έργο της συντήρησης και ειδικά αυτό της δυνατότητας εκτέλεσης των ηλεκτρονικών συνταγών όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ανοίξει πάση θυσία η εφαρμογή για την εκτέλεση των συνταγών, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 28.09.2024.

 

 

Διαφορετικά θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των ασθενών, όσον αφορά στην πρόσβαση στη φαρμακευτική τους αγωγή, στα εφημερεύοντα και στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ     ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ