2024-09-26 12:01:29
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ POS ΜΕ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΗΛ.ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ



Προς: τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Βάσει της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών η διασύνδεση των POS των φαρμακείων με τους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 30.9.2024.

Η πληροφόρηση που έχουμε όμως από τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, είναι ότι οι πάροχοι αδυνατούν να προβούν στην διασύνδεση των POS μέσα στην προθεσμία αυτή .

Επισημαίνουμε ότι πολύ μεγάλο πρόβλημά για τα φαρμακεία είναι τα υπέρογκα ποσά που ζητούν οι πάροχοι για να προβούν στην ενέργεια αυτή. Σημειώστε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι απαιτήσεις από τις συνεχείς αλλαγές και τις προσαρμογές στα νέα φορολογικά συστήματα (ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, νέοι φορολογικοί μηχανισμοί, νέες ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονική τιμολόγηση κλπ) δημιουργούν δυσβάστακτα κόστη για τα φαρμακεία μας.

Κύριε Υπουργέ,

 

 

Τα φαρμακεία αποτελούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν οργανωμένα τμήματα μηχανογράφησης. Είναι λοιπόν αναγκαίο προκειμένου να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στις συναλλαγές με τους πολίτες στην προμήθεια φαρμάκων, να δοθεί παράταση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών, δηλαδή μέχρι τις 30.11.2024.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ 


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ