2024-09-27 08:38:15
Φωτογραφία για Ακριβαίνει η συνδρομητική στην Ελλάδα: ΣΟΚ φόρος στις συνδρομητικές πλατφόρμες



 Το θέμα της φορολόγησης της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο και η απόφαση για τη φορολόγηση ή όχι των πλατφόρμων βρίσκεται στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες αντίστοιχες υπηρεσίες για τα ποσά που θα πληρώνουν ως φόρο.  Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα typologies.gr:

Αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα επικρατούν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. Η Cosmote TV και η Nova πληρώνουν εκτός όλων των υπολοίπων και φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης 10%, σε αντίθεση με τις υπηρεσίες Netflix, Disney+, Apple TV, Amazon Video Prime, ANT1+, που αποδίδουν ΦΠΑ εντός ΕΕ.

Οι πλατφόρμες που έχουν έδρα στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν οικονομικό αντάλλαγμα για την ανάπτυξη του κινηματογράφου και μέρος των εσόδων αυτών θα κατευθυνθούν και προς το νέο ΕΚΟΜΕ. Παράλληλα, οι streaming υπηρεσίες στην Ελλάδα, λόγω του όγκου των προγραμμάτων που διαθέτουν, ανταγωνίζονται ευθέως τους επίγειους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι πληρώνουν ετησίως 3,5 εκατ. ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ