2024-10-02 12:52:18
Φωτογραφία για «Πόλεμος» για το κόστος των τηλεοπτικών παραγωγών
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Ι.Κ. Καραγιάννης και αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν τις δικές τους, μεγάλες μονάδες παραγωγής, με στόχο να μειώσουν το κόστος του προγράμματος. Και το Mega και ο ANT1 κινούνται πλέον για την απόκτηση των δικών τους μονάδων παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το σημείο τριβής είναι το κόστος των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο Alpha θεωρεί υψηλό το κόστος των παραγωγών της Ι.Κ. Καραγιάννης και για τον λόγο αυτό έκανε τη στροφή προς την Primavisione. Προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μετώπου έναντι της εταιρείας κινήθηκε και το Mega, ενώ ο ΑΝΤ1 στη διαδρομή άλλαξε στάση και τελικά συμφώνησε με τον Γιάννη Καραγιάννη για τον β’ κύκλο της «Μάγισσας» και το «Grand Hotel».

Η Ι.Κ. Καραγιάννης συνεχίζει με την «Ηλέκτρα» στην ΕΡΤ, κάτι που δεν ήταν βέβαιο. Η μεγάλη παραγωγή της εταιρείας για τον Alpha, με γυρίσματα και στο Μαρόκο, είναι ο «Τιμωρός», ενώ υπήρχε συζήτηση με το κανάλι για μία ακόμη, η οποία τελικά κατέληξε στην Primavisione του Διονύση Παναγιωτάκη. Η εταιρεία του επιχειρηματία που ελέγχει το One και μια σειρά από θέατρα ανέλαβε για τον Alpha τη δεύτερη σεζόν του «Γιατρού», τη «Διάφανη Αγάπη» και τον «Άγιο Έρωτα».


 

Οι συζητήσεις για τα κόστη των παραγωγών ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίστηκαν έως τον Μάιο, με τον απόηχο να φτάνει έως και σήμερα. Με δεδομένο το χρηματοδοτικό κενό –μέχρι σήμερα– μετά το κλείσιμο του ΕΚΟΜΕ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί πίεζαν την Ι.Κ. Καραγιάννης για μεγάλες περικοπές στο κόστος παραγωγής, ενώ πηγές της εταιρείας έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του 30% αυτήν τη σεζόν. Η κριτική των καναλιών προς την εταιρεία είναι πως κλειδώνει με υψηλές αμοιβές τους ηθοποιούς, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε στη συνέχεια σε άλλες παραγωγές. Ο αντίλογος από την πλευρά της εταιρείας ήταν οι αρνητικές απαντήσεις από ηθοποιούς που διεκδικούσαν περισσότερα χρήματα.

Πηγή:typologies

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ