2024-10-12 19:17:44
Φωτογραφία για Η MediaTek κυκλοφόρησε τον Dimensity 9400: Το νέο ισχυρό chipset για smartphones
Η MediaTek παρουσίασε το νέο της flagship chipset, Dimensity 9400, σχεδιασμένο για να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες σε AI, gaming και φωτογραφία. Ο Dimensity 9400, βασισμένος στην αρχιτεκτονική Arm v9.2, ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία της MediaTek, All Big Core, με μια Cortex-X925 πυρήνα που φτάνει τα 3.62GHz, καθώς και έναν εξαιρετικά αποδοτικό σχεδιασμό που βελτιώνει την απόδοση κατά 35% για μονόκλωνη και 28% για πολυκλώνη επεξεργασία, σε σύγκριση με τον προηγούμενο Dimensity 9300. 

 Το chipset είναι κατασκευασμένο με την τεχνολογία 3nm της TSMC, προσφέροντας έως και 40% καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα. Η MediaTek επίσης παρουσίασε τον Dimensity Agentic AI Engine, ενσωματώνοντας δυνατότητες που επιτρέπουν την on-device εκπαίδευση LoRA και την υποστήριξη Agentic AI. Ο Dimensity 9400 διαθέτει 8ης γενιάς NPU και είναι το πρώτο chipset που υποστηρίζει παραγωγή βίντεο και γλώσσες με μεγάλη ταχύτητα, επιτρέποντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Στον τομέα του gaming, ο Dimensity 9400 έρχεται με 12 πυρήνες GPU Arm Immortalis-G925, που προσφέρει έως και 40% ταχύτερη απόδοση ray tracing και εντυπωσιακή ανάλυση χάρη στην τεχνολογία HyperEngine. 


Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν γραφικά επιπέδου υπολογιστή με τεχνολογίες όπως το OMM και το Arm Accurate Super Resolution (Arm ASR). Η MediaTek Imagiq 1090 επιτρέπει HDR εγγραφή βίντεο σε όλες τις συνθήκες, προσφέροντας ευελιξία στις λήψεις βίντεο και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έως και 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Επιπλέον, ο Dimensity 9400 υποστηρίζει τεχνολογίες 5G και Wi-Fi 7 με ενισχυμένη κάλυψη και ταχύτητες, ενώ προσφέρει επιλογές για καινοτόμες σχεδιαστικές εφαρμογές, όπως συσκευές τριπλής αναδίπλωσης, που αναμένεται να διατεθούν στην αγορά στο τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ