2024-10-16 08:10:30
Φωτογραφία για Πρόβλημα με αναβάθμιση Windows 11 24H2: Μη διαγράψιμο αρχείο cache 8.63GB
Η πρόσφατη αναβάθμιση των Windows 11 στην έκδοση 24H2 δημιούργησε έναν αφαίρετο cache αρχείο 8.63GB, προκαλώντας προβλήματα στους χρήστες. Αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πως το αρχείο cache δεν μπορούσε να διαγραφεί ούτε από τον φάκελο διανομής του λογισμικού, ούτε με τη χρήση του Disk Cleanup ή των ρυθμίσεων αποθήκευσης. Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει πιθανότατα όλους όσοι έχουν αναβαθμίσει στην έκδοση 24H2 και προκαλεί σύγχυση σχετικά με το πόσο χώρο καταλαμβάνει πραγματικά το αρχείο. 

 Η Microsoft δήλωσε πως η cache δημιουργήθηκε από το «checkpoint update», έναν μηχανισμό που χρησιμοποιεί για να κατεβάζει μικρότερα patches και ενημερώσεις ανά μήνα, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά service packs. Αυτή η διαδικασία θα έπρεπε κανονικά να διαγράφει το cache αυτόματα μέσω του Windows Cleanup, αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση της 24H2, αυτό δεν συμβαίνει. 

 Η εταιρεία αναγνώρισε το πρόβλημα και ανακοίνωσε πως εργάζεται για την κυκλοφορία ενημέρωσης που θα επιλύσει το ζήτημα. Μέχρι τότε, συνιστάται στους χρήστες να μην επιχειρήσουν την χειροκίνητη αφαίρεση του αρχείου, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει την αναβάθμιση ή ακόμη και το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Αναμένεται σύντομα μια επιδιόρθωση, ώστε το πρόβλημα με τη μη διαγραφή του cache να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ